Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Bardis sänkte sitt Lugi: Klart det känns speciellt

Julia Bardis kom hem till Lund och sänkte klubben som hon lämnade för att få en större roll på handbollsplanen. ”Klart det känns speciellt. Jag har aldrig vunnit mot Lugi”, sa Eslövs effektiva mittnia.

Julia Bardis i en duell med Lugis Melissa Petrén. Eslöv tog säsongens första seger i Lund på söndagen.
Segern med 25–23 (12–11) var säsongens första i serien för Eslöv, som inlett med fyra raka förluster.
– Vi har spelat rätt så jämnt mot bra lag, men inte riktigt orkat hela matchen, så det betyder mycket att känna att vi klarar det ända till slutet i dag, sa Julia Bardis.
Hon fyllde 21 år på lördagen och firade det dagen därpå med att vara vassast av alla i arenan med sina nio mål, varav fyra från strafflinjen, där hon var hundraprocentig.
– Man vet att det inte blir så mycket mål mot Lugi, men jag tycker ändå att vi tar oss till många bra lägen och hittar sätt att få hål på dem, konstaterade Julia Bardis.
Lugi var hennes klubb sedan barnsben. Nu är hon inne på sin fjärde säsong i Eslöv.
– Jag spelade ett par år i Lugis A-lag och mest på kanten. I Eslöv fick jag chans som nia och kände att det lockade mycket, förklarade Julia Bardis.
Lugis tränare Dragan Brljevic varnade för Eslövs niometersbesättning före matchen. Och det var inte bara Julia Bardis som levererade.
De utpräglade skyttarna Julia Sandell och Rebecca Isaksson kunde relativt ostört dundra in fem respektive fyra mål.
– Har du inte självförtroende, så tvekar du kanske och stannar på sex meter, konstaterade Dragan Brljevic.
Samma mönster såg han mot Skövde och Kristianstad. Avsaknaden av försvarsgeneralen Anna Lagerquist märks tydligt.
– Hon gick in och hjälpte allt och alla. I dag har du ingen hjälp, klarar du inte av din spelare, så har du problem.
Lugi var länge med i matchen tack vare Ida Nilsson starka målvaktsspel i första halvlek och Jenny Carlsons offensiva kvaliteter efter paus.
Men Eslöv hade det lilla extra.
Målvakten Fia Ertzinger enhandsräddade ett närskott i slutminuterna vid ställningen 23–22 och i nästa anfall satte Julia Bardis 24–22.
Dragan Brljevic väntar på att nya nyckelspelare ska kliva fram.
– Vi har inte ens sett skuggan av vad Hannah Flodman kan. Den dagen hon får till det kommer ni att få se en helt annan spelare. Vi har fortfarande inte haft nytta av henne överhuvudtaget.
Gå till toppen