Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Defensiv pjäs bäst framåt – Redhawks problem i ett nötskal

Bild: BILDBYRÅN
En defensiv pjäs som leder den interna poängligan för backar. Är det så vi kan ringa in Malmö Redhawks initiala problem?
Ja, en del av dem.
Malmö Redhawks har spelat tio matcher. Starten har inte varit magnifik. Inte tillräckligt god poängfart för att hamna bland de sex främsta, som är målet, men ändå i paritet med förra säsongen.
Nästan.
Va?
Jo, i en haltande tabell ligger Redhawks nia med fjorton poäng. 1,40 poäng per match. Förra säsongen hamnade laget åtta i sluttabellen med 81 poäng och ett snitt på 1,56.
För att nå topp sex måste emellertid poängfarten höjas väsentligt. Förra säsongen kom Skellefteå sexa med 90 poäng.
Om Redhawks ska nå den siffran krävs det ett poängsnitt på 1,80 per match resten av serien.
Individuella statistikvinnare så här långt är Frederik Storm och Nichlas Hardt med elva respektive åtta poäng. Trea i den interna poängligan är Andy Miele med sju poäng. Här finns mer att hämta.
Men innan ni längtar efter Ilari Filppula ska det i rättvisans namn påpekas att finländaren hamnade på 33 poäng efter 48 grundseriematcher. Ett snitt på 0,73 poäng per match. Alltså i nivå med Mieles poängfart, men nu när amerikanen är igenom inkörningsperioden bör det trilla in poäng i en stridare ström. Den nya kedjemiljön med Storm och Hardt borgar för detta.
Eller om Rhett Rakhshani snart är redo för comeback.
Om Storm går mot bästa säsongen i karriären, dansken har tidigare noterats för 24 poäng, vad ska man då säga om Stefan Warg?
Inte världens flashigaste spelare. I sina bästa stunder en effektiv bromskloss och infångare av motståndarforwards. Men fem passningspoäng gör att han leder den interna poängligan för backarna.
Och Warg har stora möjligheter att passera sitt personliga SHL-poängrekord på nio.
Höjdpunkten för Stefan Warg hittills kom mot Växjö senast. Genomskäraren till Johan Olofssons vinstmål i boxplay.
Om en defensiv back, som inte spelar powerplay, är den främste poängproducenten, då finns förbättringsutrymmet.
Helt klart.
Warg överpresterar sett till tidigare statistik och det är naturligtvis ett glädjeämne för Redhawks och honom själv, men om laget ska klättra måste han bli omkörd poängmässigt. Av de offensiva backarna som förekommer i powerplay – främst Jens Olsson (tre poäng) och Nils Andersson (tre).
Eller tänk om Stefan Warg med 110 SHL-matcher spräcker sin efterhängsna nolla i målkolumnen, då kanske han blir en seriös utmanare i den interna backligan.
Poäng är förvisso inte allt, Jens Olsson har så här långt varit den back som åtnjutit störst förtroende från tränarstaben. Med all rätt. Olsson har snittat 21.21 minuter per match.
Gå till toppen