Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hyllad dansföreställning intar Malmö opera igen – med Moto Boy som ny solist

”The feeling of going” är den största publiksuccén i Skånes dansteaters historia. Den 28 oktober har föreställningen nypremiär – och Moto Boy tar över solistrollen efter Edda Magnason.
”Jag känner mig privilegierad att jag får vara en del av den här briljanta och populära produktionen”, säger han.

Oskar Humlebo, även känd under artistnamnet Moto Boy, tar över solistrollen efter Edda Magnason.Bild: Patrik Renmark
Den drömska dansföreställningen ”The feeling of going” hade premiär i oktober 2013 på Malmö opera. I centrum stod den isländska Sigur Rós-sångaren Jónsis musik och sångerskan Edda Magnason syntes i en av de tre solistrollerna.
Föreställningen, som regisserats av Skånes dansteaters huskoreograf Ben Wright, hyllades av både publik och kritiker. ”Det är magnifikt – och omöjligt att inte älska”, skrev Sydsvenskans kritiker Malena Forsare i sin recension. Biljetterna sålde snabbt slut och under våren 2015 sattes föreställningen upp igen – med ett fåtal föreställningar under Scenkonstbiennalen i Malmö.
– Vi gör succéer och vi gör avtryck – men ”The feeling of going” är verkligen kärlek. Det är ovanligt i samtida dans, säger Åsa Söderberg, vd och konstnärlig ledare på Skånes dansteater.
Läs också Gjuten fabel på operan
Nu gör den hyllade föreställningen återintåg på Malmö opera. Artisten Moto Boy, eller Oskar Humlebo som han egentligen heter, tar över solistrollen efter Edda Magnason.
– Det är en utmaning att fylla Eddas plats. Hon är fantastisk och jag beundrar henne väldigt mycket, säger han.
Ben WrightBild: Patrik Renmark
Hälften av ensemblen har bytts ut när ”The feeling of going” har nypremiär på Malmö opera den 28 oktober – något som bidrar med en ny dynamik till föreställningen, enligt regissören Ben Wright
– Det är kul att få ge den här upplevelsen till folk som inte haft möjligheten att uppleva den än – både på scenen och i publiken, säger han.
Läs också Ett spektrum av färger på Skånes dansteater
Jonas Nydensjö har har orkestrerat musiken i ”The feeling of going” och går nu även in som föreställningens dirigent. Han och Ben Wright har haft ögonen på Oskar Humlebo i flera år.
– Jag har sett honom på YouTube och jag sade till Jonas ”Om Edda av någon anledning inte kan göra rollen längre – då vill jag att han ska göra den”, säger Ben Wright.
Dansaren Samuel Denton, som dansat i ”The feeling of going” sedan premiären 2013, och solisten Oskar Humlebo.Bild: Patrik Renmark
Moto Boy slog igenom med sitt självbetitlade debutalbum 2008. I våras släppte han sitt fjärde album ”New music” där han bland annat gästas av The Cardigans-sångerskan Nina Persson.
De har fått göra några mindre ändringar sedan han tog över rollen, men i stort sett är rollen sig lik. Kostymen är lite större – men tonarten är den samma.
Läs också Moto Boy tar över huvudrollen i "The feeling of going"
Vad är den största utmaningen för dig med ”The feeling of going”?
– Allt är egentligen en stor utmaning. Att lyckas med sången är en av de största. Jag har fått träna på att jogga och sjunga samtidigt.
– Jag bor på landet så jag har bara ett par bönder som grannar. Men de har säkert fått sig några goda skratt när jag sprungit förbi och sjungit för mig själv i en väldigt hög tonart.
Oskar Humlebo och Samuel Denton.Bild: Patrik Renmark
Oskar Humlebo var besökare på Roskilde år 2000, året då festivalen skakades av en enorm tragedi. Nio personer trampades ihjäl i trängseln framför stora scenen under en konsert med bandet Pearl Jam.
Senare under samma festival upptäckte Oskar Humlebo det isländska bandet Sigur Rós.
– Jag var på deras konsert – och de manifesterade hela stämningen som var på festivalen med sin drömska musik. Sättet han sjunger på inspirerade mig mycket – så det känns fint att få sluta cirkeln nu.
Gå till toppen