Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Stormigt på Redhawks träning: ”Bra att få rensa luften”

Känslorna stormade på Malmö Redhawks träning. Den avslutades med ett långt förmaningstal ute på isen och sedan låg en sönderslagen klubba kvar i båset.

Malmö Redhawks assisterande tränare Martin Filander och tränare Peter Andersson.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
– Vi har en hög kravbild och när vi inte lever upp till den kan det bli irriterat och det ska det vara. Ibland har headcoachen ett jobb att markera när det inte är bra nog, säger Martin Filander, assisterande tränare i Malmö Redhawks.
Headcoachen som åsyftas är förstås Peter Andersson. Han lämnade träningshallen klart uppretad och bad den församlade mediekåren att ta alla frågor med Martin Filander.
Vad som inte fungerade på träningen var ganska klart.
– Fokuseringen, vi tyckte inte att vi uppnådde kvaliteten på den här träningen som vi förväntade oss. Då tog vi det rätt upp och ned. Städade av det och kan fokusera på morgondagen [HV71 hemma på tisdagskvällen]. Det var bra att få rensa luften lite, säger Martin Filander.
Malmö Redhawks frånvarolista är lång: Lukas Haudum är avstängd. Carl-Johan Lerby, Rhett Rakhshani och Andy Miele finns på skadelistan.
Däremot körde Daniel Zaar hela träningen och är aktuell för comeback mot HV71.
– Ja, som det ser ut nu, säger Martin Filander.
Frederik Storm steg av träningen på grund av att han kände sig sjuk.
– Jag tror inte att det är någon fara, säger Martin Filander.
Läs alla artiklar om: Ishockey: Redhawks-HV71
Gå till toppen