Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Emelie Dahlström

Hon blir programansvarig på social accelerator – och andra på nya jobb

Emelie Dahlström blir programansvarig på Helsingborgsacceleratorn Sopact för samhällsentreprenörer.

Emelie Dahlström, Sofia Franzén och Linnea Vikbrant har fått nya jobb.
Emelie Dahlström kommer närmast från den ideella föreningen Kodcentrum som introducerar barn och unga till programmering och digitalt skapande.
Hon har en bakgrund inom internationellt utvecklingssamarbete och har jobbat i gränslandet mellan ideell sektor och näringslivet. Som en av medgrundarna till Sveriges första klädbibliotek, Lånegarderoben, har hon ett särskilt intresse för cirkulära flöden.
På Sopac får Emelie Dahlström ansvar för att utveckla samverkan mellan acceleratorprogrammets sociala entreprenörer, Helsingborgs Stad samt forskare och studenter på Socialhögskolan vid Campus Helsingborg.
– Som hemvändande skåning ser jag fram emot att få fortsätta jobba med mina stora passioner; socialt entreprenörskap, mänskliga möten och samhällsutveckling i en dynamisk och progressiv region, säger Emelie Dahlström.
Andra på nya jobb:
Sofia Franzén, tidigare vd för Drivhuset på Malmö högskola, går till den Helsingborgsbaserade e-handelsleverantören Contentor där hon blir affärsområdeschef för content marketing.
Samtidigt blir just Contentor av med Linnea Vikbrant som drivit upp Helsingborgsföretagets systerbolag, Contentor Marketing. Nu går hon istället till Fieldly och en roll som kommunikatör med uppdrag att utveckla Helsingborgsföretagets ambition att bli en kunskapsledare inom byggsektorn.
Henrik Eriksson har fått en direktörstjänst inom Orkla Foods Sverige.
Vidare har Henrik Eriksson utsetts till direktör för Food solutions inom Orkla Foods Sverige. Han har bakgrund från bland annat Unilever och flera års marknad- och försäljningserfarenhet inom detaljhandeln samt restaurang- och storhushåll.
Rasmus Nervall lämnar rollen som vd för Adsensus. Han blir istället ska istället operativt ansvarig för Lundakoncernens nya dotterbolag, Nordic Scaleups, som ska täcka gapet mellan inkubatorer och acceleratorer.
Lars Sjögren tar steget upp från biträdande publisher till vd för Skånska Dagbladet den 1 november. Han ersätter Lars J Eriksson som vd, Lars J Eriksson fortsätter dock som chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Skånska Dagbladet.
Gå till toppen