Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skåningar i nya landslaget: ”Extra morot”

Värdefulla erfarenheter och tändvätska till ligaspelet. Så ser HK Malmöspelarna på tiden med ligalandslaget. – I november och december kan annars bli en tung period i ligan, säger HK Malmös Linus Persson.

Sju spelare på ligalandslagets samling kommer från Skåneklubbar. Fem av dem kommer från HK Malmö och Lugi: Karl Wallinus, Alfred Jönsson, Jim Andersson, Adam Lönn och Linus Persson.Bild: LUDVIG THUNMAN
Tre spelare från HK Malmö och två från Lugi tog plats i ligalandlaget som tränade i Malmö under måndagen och tisdagen. Tränaren Dennis Sandberg hade med undantag av Danmarksproffset Alexander Morsten bara plockat in spelare från handbollsligan för att köra två träningspass och en internmatch under tvådagarssamlingen.
– Jag känner att det är en extra morot som gör att jag vill satsa ännu hårdare i klubblaget när jag kommer tillbaka. Man vill ju alltid tillbaka hit när man en gång kommit med, säger Linus Persson som har 13 landskamper på meritlistan.
Hans klubblag har startat starkt i ligan och Linus Persson har även med sig två lagkamrater på samlingen: Adam Lönn och Jim Andersson.
– Här finns mycket kunskap hos ledarna och man får mycket feedback med sig tillbaka. Jag har alltid något nytt med mig tillbaka till klubblaget. Det är mycket bra för utvecklingen.
Det handlar också om att träffa ledarna, få en inblick i spelet och vad landslaget vill få ut av det samt lära sig lagets rutiner.
– Man känner att man är ett steg närmre landslaget av att vara här. Sedan kan jag känna att det är bra att ha varit här för då blir inte allt helt jättenytt första gången – om man skulle komma med i landslaget. Den dagen är man beredd på vad som händer. En mycket bra inkörsport om man en dag kommer med, menar Jim Andersson som på måndagen fick träna med stora delar av landslagsspelarna på läktarna i Baltiskans träningshall
Samtidigt som ligalandslaget ses som steget alldeles före landslaget så befinner sig flera av de inkallade spelarna sig på olika trappsteg och är kallade av olika anledningar.
Lugis 18-årige Karl Wallinius är yngst och är inte tänkt för landslaget under de närmaste åren.
– Men han så extrema egenskaper så vi vill gärna se honom i den här miljön redan nu. Detsamma gäller egentligen också Alfred Jönsson, säger Dennis Sandberg.
Karl Wallinius var nöjd med samlingen.
– Det har varit "chill". Bättre än jag trodde.
Lugikompisen Alfred Jönsson är en av fyra spelare som ingår i landslagets talangprojekt och även kommer att hänga med det riktiga landslaget till Island där de ska spela två landskamper.
– Att hänga med dit blir lärorikt och en ny erfarenhet. Även om jag inte kommer att få spela så tror jag att det blir mycket att se och lära, säger 19-åringen.

Fem spelare från HK Malmö och Lugi i ligalandslaget

Målvakter
Tobias Thulin, Redbergslid
Rickard Frisk, Alingsås
V6
Emil Mellegård, Redbergslid
Viktor Hallén, IFK Kristianstad
Hampus Andersson, Ystads IF
M6
Oscar Bergendahl, Alingsås
Alexander Morsten, Randers, Danmark
Markus Sjöbrink, Guif
H6
Andreas Flodman, Alingsås
Jim Andersson, HK Malmö
Emil Hansson, Guif
V9
Adam Lönn, HK Malmö
William Bogojevic, Sävehof
Karl Wallinius, Lugi
M9
Felix Claar, Alingsås
Alfred Jönsson, Lugi
Jonathan Carlsbogård, Redbergslid
H9
Linus Persson, HK Malmö
Jack Thurin, Skövde
Andreas Lang, Ricoh
Gå till toppen