Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nord & Francke

Podden avsnitt 43: Kvinnor är djur

Nord & Francke om #metoo-rörelsen och Ariel Levy som förlorade nästan allt och skrev en bok om det.

Angelica Houston som häxa i filmen "Häxor" från 1990 + madeleinekakor.Bild: Miriam Preis
Den senaste tiden har helt dominerats av #metoo-rörelsen och dess efterverkningar. Huvuden rullar och vi tittar på, och känner på oss att det här bara är början. Alla berättelser som forsat fram på Instagram och andra ställen fungerar som en negativ madeleinekaka och även hos oss kom en del bortträngda minnen fram. Vi noterar också att de sedvanliga tillmälena kommer som ett brev på posten: en del av kvinnorna som nu berättar utnämns automatiskt till häxor. What else is new?
Dessutom: Ariel Levy, uppburen skribent på New Yorker, hade allt. Ett prestigefyllt arbete, en partner hon älskade, ett drömhem och ett barn på väg. Sedan förlorade hon allt, utom sitt arbete. Det resulterade i boken När reglerna slutat gälla som vi har läst och diskuterar i podden. Ariel Levy ser det som ett feministiskt projekt att göra litteratur av den djuriska aspekten av att vara kvinna. Missfall, graviditeter, mens, klimakteriet. Vi håller med. Kvinnor är djur.
Så: god lyssning!
Nord & Francke på Instagram!
Här finns vi på Facebook!
Vår podd är här!
Mejla oss!
Gå till toppen