Wimans blogg

Pavle Vagic ska nog få sin speltid - och medalj - till slut

"Det ska vi försöka få till", säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson. .

När Fredrik Andersson fick spela i stället för skadade Johan Dahlin i senaste allsvenska matchen för MFF mot AIK, blev han näst siste spelare att få speltid i allsvenskan i truppen.
Nu återstår bara lärlingen Pavle Vagic. Och det är tränaren Magnus Pehrsson väl medveten om.
– Ja, det finns med. Det vore ett bra tillfälle i någon av de här två matcherna att han får minuter också. Han som varit med hela året. Det ska vi försöka få till.
Truppen mot Sirius får vi först på lördagen, men det är kanske ingen skräll om Pavle är med där och får göra ett inhopp uppe i Uppsala.
Om man deltagit på planen i allsvensk match i mästarlaget, har man också rätt att få guldmedalj numera om jag förstått det hela rätt. Även om klubben får bekosta en del medaljer själv.
Därmed skulle Pavle Vagic bli MFF:s förste guldmedaljör som är född på 2000-talet (24/1-2000).
Som noterats i Sydsvenskan tidigare, är inte Behrang Safari och Johan Dahlin med mot Sirius. Inte heller avstängde Erdal Rakip, som dessutom fick en smäll och utgick från fredagens träning.
Rasmus Bengtsson körde inne i gymmet och var alltså inte med ute på den nya hybridplanen.
– Det är fantastiskt jämfört med förra veckan och det kommer att bli än mer fantastiskt i framtiden, sa Magnus Pehrsson apropå den nya planen och fortsatte:
– Men den är också klart hårdare än de planer vi tränat på de senaste två veckorna, därför var vi inte helt överraskade när Rasmus kände av passet här på torsdagen. Men vi räknar med att han tränar inne på Swedbank på lördagen.
Apropå unga spelare, så kommer också nästa års lärlingar att slussas in och vara med under de avslutande veckorna. Vissa har redan varit med den senaste tiden på en del pass - Hugo Andersson, Felix Konstandeliasz och Laorent Shabani till exempel.
– Alla lärlingar ska vara med i avslutningsfasen, så att de får med sig samma saker som de andra in i ledigheten sedan, påpekar Magnus Pehrsson.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: Sirius–MFF
Gå till toppen