Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tiger Woods slipper fängelse

Golfstjärnan Tiger Woods erkände vårdslöshet i trafiken och kunde därmed undvika fängelse.Bild: Carline Jean/AP/TT
Golfstjärnan Tiger Woods erkänner att han varit vårdslös i trafiken i samband med att han greps i Florida i våras. Genom att erkänna vårdslöshet i trafiken kan han undvika en hårdare dom, och eventuellt fängelse, för rattfylleri.
I överenskommelsen ingår att Woods ska betala böter, genomföra 20 timmars samhällstjänst och under ett års tid förses med en övervakare. Han måste också genomgå en särskild utbildning för personer som kört bil påverkade och därefter delta i ett möte med personer som drabbats av rattfyllerister.
– Den här överenskommelsen innebär ingen tid i fängelse. Men om du bryter mot den kan jag återkalla den villkorliga domen och döma dig till 90 dagar i fängelse, säger åklagaren Dave Aronberg.
Woods greps i maj av poliser i Florida som hittade honom medvetslös i sin bil vid sidan av vägen. Blodprover visade att han hade spår av både narkotikaklassade läkemedel och marijuana i blodet.
Gå till toppen