Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Stabil seger för de svenska mästarna

I den sista bortamatchen för säsongen ställdes de redan klara mästarna MFF mot Sirius. Trots att MFF saknade flera ordinarie spelare tog MFF en stabil 4-0-seger.

Carlos Strandberg är framme och oroar Sirius målvakt Lukas Jonsson. Senare under den första halvleken utökade anfallaren MFF-ledningen till 2-0.Bild: SIMON HASTEGÅRD
MFF fick en bra start i blåsten i Uppsala, redan i den nionde minuten spräcktes nollan på Studenternas IP.
Mattias Svanberg hittade Alexander Jeremejeff som inte gjorde något misstag. Anfallaren rundade hemmamålvakten och satte bollen i nät från snäv vinkel.
Nio minuter senare var det dags för mer måljubel för MFF. Mattias Svanberg, återigen, fick upp farten på vänsterkanten och hans hårda inspel nådde Carlos Strandberg. Anfallaren vräkte sig fram och tryckte in bollen från nära håll. Därmed var Strandbergs mål nummer två i MFF-tröjan ett faktum.
Sirius spelade upp sig efter hand. Efter halvtimmen spelad räddades Fredrik Andersson i MFF-målet av stolpen när Elias Anderssons var framme. Sju minuter senare var det nära igen, men Jesper Arvidssons skott gick över.
Kort därefter inkasserade Anton Tinnerholm sin nionde varning för säsongen efter en fasthållning. Backen missar därmed den avslutande hemmamatchen mot Häcken nästa söndag.
Malmös 0-2-ledning stod sig en bra bit in i den andra halvleken.
Carlos Strandberg gjorde sig illa i den 59:e minuten. I jakt på bollen och med en fin målchans framför sig, högg det till i låret. Strandberg klev av och hade i och med det spelat klart för dagen.
I samband med det passade Pehrsson på att göra ett dubbelbyte. Oscar Lewicki och Pavle Vagic –den sistnämnde gjorde med det allsvensk debut – kom in till förmån för Carlos Stranberg och Bonke Innocent.
Malmös 3-0-mål kom via frispark från Jo Inge Berget. Bollen träffade ribban och dansade ut på mållinjen. Anton Tinnerholm visade ny offervilja, som så många gånger den här säsongen, och tryckte in både sig själv och bollen i mål.
Se Anton Tinnerholms mål i klippet nedan.
Jo Inge Berget gjorde två mål i somras mot just Sirus, inte skulle väl Berget gå mållös av planen den här kvällen. Jeremejeff stod för förarbetet och Berget tog emot, tryckte in och gjorde 4-0. Hans nionde för säsongen.
Sista bytet för dagen kom med drygt tio minuter kvar. Anders Christiansen klev av och in kom Samuel Adrian.
Matchen slutade med en stabil 4-0-seger för Malmö FF.
Nu återstår en match, hemma mot Häcken nästa söndag.
Gå till toppen