Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Årets skolbibliotek 2017 ligger i Kävlinge

Deras teamarbete gjorde att de blev utsedda till Årets skolbibliotek 2017. Priset delades ut på måndagen av utbildningsmininster Gustav Fridolin.

Bäst i Sverige 2017: Teamet från Kävlinges skolbibliotek som består av Sara Mattsson, Susanne Almbecker, Lena Nilsson Berg, Ninni Malmstedt, Christina Strömwall, Maria Bolmehag och Emelie Olofsson. Priset delades ut på mässan Skolforum i Stockholm på måndagen.Bild: Ninni Malmstedt
Årets skolbibliotek 2017 utsågs på måndagen den 30 oktober av Nationella skolbiblioteksgruppen. Kävlinge tog hem förstapriset i konkurrens med Spyken i Lund och Katedralskolan i Linköping.
– Fantastiskt roligt! Vi har varit uppe och tagit emot priset i Stockholm nu, säger bibliotekarie Christina Strömwall som är en av sju i teamet.
De är sju bibliotekarier och elva skolbibliotek i Kävlinge som samarbetar.
Motiveringen till Kävlingegruppens vinst är att de har "ett nytänkande när det gäller organisation och samarbete, vilket leder till en stabil och innovativ verksamhet. Den gemensamma webbplatsen och de samlade medierna ger en klok resursanvändning. Genom kollegialt lärande och regelbundet nätverkande skapar man en stark grupp som bidrar till elevernas och personalens utveckling".
– Det känns jättebra att de trycker på att vi jobbar i team, säger Christina Strömwall.
Priset är äran, ett diplom och ett författarbesök.
Gå till toppen