Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Woods tillbaka om en månad

Fyra ryggoperationer och en rättegång om drograttfylla stoppar inte Tiger Woods. I slutet av november gör golfstjärnan tävlingscomeback.

Tiger Woods. Arkivbild.Bild: Kamran Jebreili/AP/TT
Tiger Woods meddelade på måndagen att han kommer att spela Hero World Challenge i Albany på Bahamas, ett arrangemang han själv står värd för.
"Albany är ett perfekt ställe och det ska bli fantastiskt att spela i detta enastående sällskap", säger Woods i ett pressmeddelande.
Det blir den förra världsettans första start på nio månader. Han gjorde comeback efter skadefrånvaro på Bahamas även förra året men avbröt försöket två månader senare. I april genomgick han sin fjärde ryggoperation.
Den senaste tiden har den 41-årige amerikanen publicerat filmer på Twitter där han svingar sina golfklubbor utan problem. Läkarna har gett honom tillåtelse att träna utan begränsningar.
Woods har vunnit 14 majortävlingar och har totalt 79 segrar på PGA-touren, den senaste i augusti 2013. De senaste två åren har han dock bara spelat sex tävlingsrundor.
I maj greps han av polis i Florida sedan han somnat i sin bil vid sidan av vägen. Blodprover visade spår av både narkotikaklassade läkemedel och marijuana.
Golfstjärnan har erkänt vårdslöshet i trafik och slipper därmed fängelsestraff.
Gå till toppen