Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Han är FCR:s nye tränare: ”Känns bra att betala tillbaka”

Det blir en återvändare som tar över – Jonas Eidevall blir FC Rosengårds nya tränare.
– Jag är jättestolt och glad över att vara här. Känns extra bra att kunna betala tillbaka till klubben som en gång gav mig chansen, säger Jonas Eidevall.

Jonas Eidevall på FC Rosengårds presskonferens.Bild: MATHILDA AHLBERG
Jack Majgaard Jensen fick lämna FC Rosengård för en dryg månad sedan.
På tisdagen presenterade FC Rosengård hans efterträdare. Jonas Eidevall återvänder till klubben som han tränade 2012-2014.
Assisterande tränare blir Malin Levenstad.
– Känns bra att vara här med Malin, hon var min lagkapten när jag var tränare här förra gången . Hon var en stark ledare redan som spelare med stort ansvarstagande. Redan då kändes som en extra tränarresurs.
Jonas Eidevall har de senaste åren varit tränare i Helsingborgs IF.
Viljan att vara huvudtränare för ett lag lockade honom tillbaka.
– Det som lockar är fotboll. Att få vara huvudtränaren i en så professionell klubb och att få chansen att prova på mina idéer ett huvudlag
Är det inte svårt att komma tillbaka till en klubb som man varit tränare för innan?
– Jag har förändrats senast sist. Det har föreningen också. Jag har inga illusioner hur det ska vara. Allt börjar om nu med ett blankt papper när jag kommer hit.
Jonas Eidevall börjar sin tjänst 1 januari vilket innebär att Malin Levenstad leder laget över Champions Leagues åttondelsfinal om en dryg vecka.
Eidevall vet alltså inte om han ser fram emot ett lag i CL-kvartsfinal eller inte.
– Det är inte avgörande för mig.
Gå till toppen