Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Han blir ny vd för Innovation Skåne

Joakim Nelson går från ordförande till ny vd för Region Skånes innovationsbolag Innovation Skåne den 1 november.

Joakim Nelson är ny vd för Innovation Skåne.
Han har utsetts av en enig styrelse och kommer närmast från egen konsultverksamhet, rollen som vice vd för det norska bolaget Polight och ordförandeposten för Innovation Skåne som han har haft sedan i våras.
”Potentialen i Skåne är stor. Jag hoppas med min internationella erfarenhet kunna bidra till att driva utvecklingen mot att Skåne blir platsen där innovation händer inom både offentlig förvaltning och näringsliv. Det är en spännande utmaning där jag vill att Innovation Skånes viktiga arbete tar en ännu tydligare roll”, kommenterar Joakim Nelson.
Mellan 2009 och 2015 arbetade Joakim Nelson i flera ledande roller på Sony Mobile i Lund och har tidigare arbetat många år som chef inom Ericsson, Sony Ericsson, Anoto och flera andra företag i olika länder. Joakim var också med och byggde upp Mobile Heights i Lund samt var dess ordförande i fem år.
Lars Edström har varit tillförordnad vd för Innovation Skåne sedan Anders Dellson slutade.
Fakta

Innovation Skåne AB

• Innovation Skåne AB är ett av Region Skåne helägt bolagmed målet att bidra till ökad effektivitet och kvalitet i sjukvården genom innovation och industrinära samarbeten.

• Innovation Skåne stödjer också innovatörer och entreprenörer inom alla branscher i utvecklingen av snabbväxande företag, som bidrar till tillväxten i Skåne.

Gå till toppen