Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Musovic ser framtiden i Rosengård:”Extremt viktiga matcher”

FC Rosengård bygger för Champions League nästa år. Nu är målvaktsvalet gjort.

Rosengård satsar på Zecira Musovic, till vänster, som nummer ett. Erin McLeod får inte nytt kontrakt och Ella Masars framtid är oviss.
Klubben har skrivit ett treårskontrakt med den svenska landslagsmålvakten Zecira Musovic, och väljer att inte förlänga med den kanadensiska landslagsmålvakten Erin McLeod.
– Jag har varit tydlig med att jag vill spela och Rosengård har nu även varit tydligt med vem de satsar på, säger Zecira Musovic.
21-åriga Musovic har varit i Rosengård i fem säsonger nu. Hon kastades som tonåring rakt in i Champions League och har vuxit till landslagsmålvakt, tredjevalet bakom Hedvig Lindahl och Hilda Carlén.
I vår är hon klar med sin kandidatexamen i ekonomi vid Lunds universitet och framtidsvalet är gjort att fortsätta satsa i Rosengård.
– Det känns kul att klubben tror på mig och det känns som att det kommer att ske en föryngring på spelarsidan också, säger Musovic.
I söndags spelade hon 0-0 mot Carlén i mötet mot Piteå på Malmö idrottsplats när nästa års Champions League-plats säkrades, och om en dryg vecka ställs hon mot Lindahls Chelsea i London i åttondelsfinalen av säsongens Champions League-spel.
– Det ska bli väldigt spännande. Inte minst för mig med en match i matchen. Det är extremt viktiga matcher vi har kvar i november, säger Zecira Musovic.
Tränaren Jack Majgaard Jensen valde att ofta ställa Musovic åt sidan i Rosengårdslaget. Nye tränaren Malin Levenstad har flyttat Musovic tillbaka som nummer ett.
Det är för närvarande många positioneringar inför nästa säsong. Tränarorganisationen ses över och på tisdagen ska en ny tränare presenteras.
Malin Levenstad fortsätter i en ledande roll och Kenneth Mattsson blir kvar som målvaktstränare.
Fyra kontrakt går ur efter den här säsongen.
Musovic har förnyat. Däremot blir det ingen fortsättning för den kanadensiska OS- och VM-målvakten Erin McLeod som värvades till Rosengård förra året.
– Nej, hon har inte fått något nytt kontraktsförslag. Zecira Musovic är vår nummer ett, det kommer hon snart att vara i svenska landslaget också, säger sportchefen Therese Sjögran.
Det jobbas för högtryck med organisationen och truppen nästa säsong.
Ella Masar McLeod, sambo med målvakten Erin McLeod, förhandlar om en fortsättning. Masar är skyttebäst med 13 mål på 20 matcher i allsvenskan den här säsongen.
Engelska Anita Asante är spelare nummer fyra med utgående kontrakt.
– Vi får se hur det blir med nya spelare. Det kan hända mycket de närmaste dagarna, säger Therese Sjögran.

Spelarna som har kommit och gått

Marta – Orlando
Lieke Martens – Barcelona
Amanda Ilestedt – Potsdam
Emma Berglund – Paris
Lina Nilsson – lägger av
Zecira Musovic – nytt kontrakt
Erin McLeod – inget kontrakt
Ella Masar – förhandlar
Anita Asante – ingen dialog
Jenna Hellström – inlånad året ut
Emma Pennsäter – utlånad till Brøndby
Lotta Schelin - borta hela hösten, kontrakt även 2018
Glodis Perla Viggosdottir – in från Eskilstuna
Sanne Troelsgaard – in från Kolding
Anja Mittag – in från Wolfsburg
Caroline Seger – in från Lyon
Simone Boye Sørensen – in från Brøndby
Gå till toppen