Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Film i Väst kan bryta med Zentropa

Ett stort antal kvinnor har den senaste tiden delat med sig av sina erfarenheter av sexuella övergrepp under hashtaggen #metoo. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Den svenska filmfonden Film i Väst hotar att bryta med danska filmjätten Zentropa, som bland annat Lars von Trier står bakom, rapporterar flera medier. Anledningen är anklagelserna mot Peter Aalbæk Jensen, som grundade bolaget tillsammans med von Trier, i samband med den uppmärksammade metoo-vågen i sociala medier.
– Vi kan inte se att Peter Aalbæk Jensen kan vara kvar. Det finns inte på kartan, säger Mikael Fellenius, vd för Film i Väst till Göteborgs-Posten.
Aalbæk Jensen har anklagats för sexuella trakasserier av flera kvinnor, men har själv försvarat sitt agerande i olika intervjuer. I nästa vecka kommer företrädare för Film i Väst att träffa ledningen för danska Zentropa och kräva hans avgång.
– Vi har sagt att vi inte kan se eller acceptera Peter Aalbæk knuten till någon av Zentropas produktioner över huvud taget framöver för att ett fortsatt samarbete med Film i Väst ska kunna fungera, säger Mikael Fellenius till P4 Väst.
Gå till toppen