Världen

Löfven: Världssamfundet starkare än terrorism

Statsminister Stefan Löfven kallar terrordådet i New York en "feg attack". Men världssamfundet är starkare än terrorismen, säger han.

En feg attack sade statsminister Stefan Löfven om terrordådet i New York på en gemensam presskonferens med sina nordiska kollegor under Nordiska rådets session i Helsingfors.Bild: Joakim Goksör/TT
Löfven jämför dådet med terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm i april i år.
– Återigen är vi ju både förfärade och förvånade över denna ondska, hur en människa kan ta ett fordon och använda för att döda oskyldiga medmänniskor är ju naturligtvis fullständigt ofattbart, säger han vid en gemensam presskonferens med sina nordiska kollegor vid Nordiska rådets möte i Helsingfors.
– Inte desto mindre så händer det och en regerings primära uppgift är att skydda sin befolkning från den här typen av händelser, så att här har vi naturligtvis ytterligare slutsatser att dra om hur vi inrikespolitiskt, men också bilateralt och multilateralt, ska göra allt för att stärka vår möjlighet att förhindra detta, tillägger han.
– Världssamfundet kommer att vara starkare än terrorismen. Vi kommer aldrig att kunna garantera att det inte händer, men vi kommer att göra allt för att skydda vår befolkning från den här typen av händelser.
Gå till toppen