Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bästa målskytten lämnar FCR – i vredesmod

Ella Masar McLeod lämnar FC Rosengård efter säsongen i något som liknar vredesmod om man läser hennes inlägg på Instagram.
– Mitt stoltaste ögonblick under de två senaste åren, är att gå iväg från deras kontraktserbjudande tillsammans med henne.

Rosengårds Ella Masar McLeod stannar inte kvar i FC Rosengård efter den här säsongen.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Ella Masar McLeod syftar på sin fru Erin McLeod, som i dagarna fick besked att hon inte får fortsatt kontrakt med Rosengård, då klubben satsar på svenska landslagstalangen Zecira Musovic.
– Vi har gjort ett val och jag står för det "Zesse" är framtiden och vi gör det valet nu. Erin har många år framför sig, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran.
Läs också Landslagsmålvakt lämnar Rosengård
Däremot fick Ella Masar McLeod ett erbjudande. Hon har med sin mångsidighet varit en av lagets viktigaste spelare och är också ledande målskytt.
Men nu anser hon att klubben behandlar Erin McLeod felaktigt.
– Ni vet hon [Erin] är en bättre person än jag någonsin kommer att bli. När jag vill berätta sanningen varför jag lämnar, säger hon att jag ska ta min stolthet, integritet och två gånger bästa målskytt för FC Rosengård med mig, skriver Ella Masar McLeod vidare på Instagram.
– Det är klart att det är trist att det slutar så här och jag kan väl förstå att Ella står solidarisk med Erin, säger Therese Sjögran.
De båda spelarna kom till FC Rosengård inför förra säsongen. Erin McLeod skadade korsbandet nästan direkt, medan Ella Masar McLeod tog en fast plats i startelvan - om än på olika positioner.
I år har Erin McLeod fått vakta målet den mesta tiden, men på slutet har vikarierande tränaren Malin Levenstad bytt tillbaka till Zecira Musovic.
Ella Masar McLeod är fortsatt arg i sitt Instagraminlägg, men då inte så mycket på Rosengård, utan mer över att många sett över axeln på hennes karriär.
– Det här tar inte bort några av de fantastiska vänskapsband jag har knutit här eller de många lärdomar jag fått att leva i ett annat land i nästan 22 månader, skriver hon och fortsätter:
– Och givetvis, [är jag] medveten om det faktum att utan Rosengård hade jag aldrig fått chansen att bevisa för er alla att ni hade fel. Bevisa att du inte måste vara med i ett landslag eller ett politiskt valsystem för att få ditt namn respekterat. Utan dem, hade jag aldrig fått äran att spela för...
Där avslutar Ella Masar McLeod inlägget med en cliffhanger om framtiden.
Dock återstår fyra matcher i FC Rosengård. Två evakueringsmatcher i allsvenskan och så de viktiga Champions League-matcherna mot Chelsea. Man kan ju undra hur bitterheten kommer att påverka hennes insatser.
– Jag är inte orolig att Ella inte ska prestera. Båda två är professionella, säger Therese Sjögran.
I ett svar till en följare på Twitter skriver också Ella Masar McLeod:
– Jag kanske inte gillar hur saker har skötts, men jag kommer absolut att ära slutet på mitt kontrakt. Champions League är alltid en stor ära att vara en del av.
Gå till toppen