Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rån mot butik på Dammfri – knivbeväpnad rånare flydde från platsen

På onsdagskvällen rånades en butik på Ribevägen av en ensam rånare med kniv. Rånaren verkar ha fått med sig paket eller brev. Han flydde från platsen på en cykel.

Bild: Patrick Persson
Polisen fick larmet klockan 19.59, via ett överfallslarm från ett vaktbolag.
– Det visar sig att butiken blivit utsatt för ett rån, eller rånförsök, vi vet inte med säkerhet just nu. Vi vet inte om de fått med sig något gods eller, det är lite oklart, sa Rickard Lundqvist, informatör på polisens ledningscentral strax innan klockan 21.
Senare visade det sig att rånaren hade fått med sig någon form av postgods.
– De [butiken] är någon typ av postombud, om jag förstått det rätt. Det är sådant gods de fått med sig, säger Rickard Lundqvist vid klockan 00.15.
Polisen har skrivit en anmälan om rån. Att öppna någon annans post utan tillstånd är även det brottsligt.
– I nuläget finns det bara en anmälan om rån och sedan finns det andra brott om man skulle brytas andras post, säger Rickard Lundqvist.
Rånaren beskrivs som en maskerad man. Han hade kniv på sig när han rånade butiken.
Enligt vår fotograf Patrick Persson försökte personal från butiken hinna ikapp rånaren när han flydde på cykel, men hann inte ikapp honom. Samma butik ska tidigare ha utsatts för flera rån.
Ingen person skadades fysiskt i samband med rånet.
Rånaren hade under onsdagsnatten ännu inte gripits.
– Vi har viss teknisk bevisning, vissa spår vi säkrat, något jag inte kan på in vad det är för någonting. Vi har lite att gå på i detta här, så får vi se var det landar till slut, säger Rickard Lundqvist.
Gå till toppen