Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

David Lindgren: "Kaxigt av SVT"

David Lindgren är tillbaka i Melodifestivalen. Nästa år blir han ensam programledare för tävlingen. – Det känns kaxigt av SVT att bara gå på mig, att våga säga "vi tror på David, han kör det här", säger han till TT.

David Lindgren är tillbaka i Melodifestivalen – den här gången som ensam programledare. "Jag får självförtroende och blir trygg i mig själv när jag känner att SVT verkligen tycker att jag har gjort ett bra jobb", säger han.Bild: Stina Stjernkvist/TT
Spekulationerna visade sig stämma. David Lindgren får återigen förtroendet att leda Sveriges största tv-program.
Själv är han lättad över att till slut få bekräfta ryktena.
– Det har varit lite hemskt för alla har trott att det har varit officiellt och bara "grattis till 'Mello'" och jag har inte vetat vad jag ska svara på det. Så det känns skitskönt nu att man bara kan fläka ut och säga det för jag är så stolt. Det är så kul att få äran att göra det en gång till, säger David Lindgren.
Han berättar att han fick frågan i somras och att det har varit helt klart i några veckor. Redan efter finalen i våras var han dock själv övertygad om att han ville leda programmet igen.
– På riktigt tror jag att det första jag sa var att "shit, det här vill jag göra igen". Jag har gjort en massa musikaler och shower men när jag ledde "Mello" var det första gången jag kände mig helt fri. På något sätt kände jag att jag har hittat rätt, säger David Lindgren.
Sist hade han Clara Henry och Hasse "Kvinnaböske" Andersson vid sin sida. Den här gången blir han ensam programledare.
Han räknar dock med att få sällskap på scenen emellanåt.
– Det kommer att komma in folk och hälsa på. Vi har pratat om att ha någon som kommer och gästar då och då. Om jag skulle köra allt, öppning, snack och mellanakt, så skulle man bara "okej, boring", säger David Lindgren.
TT: Är det något bestämt kring det? Kommer det att vara olika gäster i varje program?
– Vi bollar på mycket men ja, det är en variant som vi pratar lite om. Det är ingenting klart som jag kan säga nu men vi har på gång att vi kanske ska ta in någon som kanske praoar litegrann.
Nytt för 2018 är att Sunil Munshi ska regissera Melodifestivalen. David Lindgren hoppas att det ska leda till "nya tankar" och berättar att han redan har idéer om nummer som han vill göra.
– Jag har sagt att jag skulle vilja göra något sådant där Fred Astaire- eller Gene Kelly-nummer. Jag går i gång på sådant, säger han.
Melodifestivalen 2018 startar den 3 februari i Karlstad. Sedan väntar deltävlingar i Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik samt andra chansen i Kristianstad innan finalen avgörs i Stockholm den 10 mars.
Fakta

David Lindgren

Yrke: Artist och programledare.

Ålder: 35.

Har medverkat i musikaler som "Mamma mia", "Hairspray" och "High school musical", och har släppt två album.

Deltog i Melodifestivalen 2012 med "Shout it out" och slutade på fjärde plats. 2013 kom han åtta med "Skyline" och 2016 kom han på plats elva med "We are your tomorrow". Ledde Melodifestivalen 2017 tillsammans med Hasse "Kvinnaböske" Andersson och Clara Henry.

Kommer att vara programledare för tävlingen även 2018.

Gå till toppen