Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur

Lana Del Rey slutar spela hitlåt live

Lana Del Rey. Arkivbild.Bild: Chris Pizzello/AP/TT
Lana Del Rey slutar spela sin låt "Cola" live. Anledningen är att den är inspirerad av Hollywood-män som den numera famöse filmproducenten Harvey Weinstein.
I en intervju i MTV säger den amerikanska sångerskan att det enda rätta är att "pensionera" låten", som släpptes 2012. Bland annat innehåller den textraden "Harvey's in the sky with diamonds, and it's making me crazy, all he want's to do is party with this pretty baby".
– Jag tyckte det var kul då, men självklart tycker jag det är ledsamt nu. Jag står bakom de kvinnor som har trätt fram och tycker att de är oerhört modiga, säger hon.
Det var i början av oktober som New York Times avslöjade att en mängd kvinnor anklagade Weinstein för sexuella trakasserier som ska ha pågått i decennier. Som en reaktion på avslöjandet har hashtaggen #metoo, där kända och okända kvinnor vittnar på sociala medier om sexuella trakasserier och övergrepp, svept fram som en flodvåg såväl i Sverige som utomlands.
Läs alla artiklar om: Nätkampanjen ”Me too”
Gå till toppen