Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Terroristdömds pappa vädjar om nåd

Hassan al-Mandlawi som dömts till livstids fängelse för terroristbrott har lagts in på sjukhus sedan han vägrar att äta eller dricka. För en vecka sedan nekades han resning av Högsta domstolen.
Nu har hans pappa lämnat in en nådeansökan där han skriver: "Jag själv tar hand om honom i stället för att han blir återskickad till anstalten", berättar Göteborgs Posten.
Pappan påstår i ansökan att al-Mandlawis självsvält pågått i fyra månader och att anstalten den 24 oktober, dagen före HD:s utslag, ringde anhöriga och berättade att al-Mandlawi låg på sjukhus eftersom han inte åt. Under rättsprocessen uppmärksammades Hassan al-Mandlawis hälsotillstånd. Han ska ha en permanent hjärnskada och saknar skallben efter att ha blivit skjuten i huvudet 2013.
År 2016 dömdes Hassan al-Mandlawi tillsammans med en annan gärningsman till fängelse på livstid för terroristbrott. Enligt både tingsrätten och hovrätten ska de ha deltagit i halshuggningen av två män utanför staden Aleppo i Syrien våren 2013.
Gå till toppen