Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Klart: Anton Tinnerholm lämnar MFF

På fredagen kom så beskedet. Anton Tinnerholm har gjort sitt hos de svenska mästarna. ”Jag har haft en fantastisk tid i Malmö” säger högerbacken i ett pressmeddelande från klubben.

Anton Tinnerholm tackar publikenBild: Björn Lindgren/TT
Läs också Slutspelat i MFF för Tinnerholm: ”Lite vemodigt känns det”
Anton Tinnerholm lämnar MFF när kontraktet går ut vid årsskiftet. Det bekräftar klubben på sin hemsida.
”Jag har haft en fantastisk tid i Malmö och har upplevt det mesta som går att göra inom svensk fotboll. Men det största jag tar med mig är den kärlek jag fått från supportrar och alla människor i och kring laget. Det känns vemodigt men jag känner att det är dags för mig att testa på ett nytt äventyr.” säger Anton Tinnerholm till mff.se.
Totalt blev det 98 allsvenska matcher, 24 Europamatcher och 15 cupmatcher i MFF-tröjan för östgöten.
Han anslöt från från Åtvidabergs FF sommaren 2014 och var med och spelade MFF till gruppspel i Champions League. Senare på hösten tog han även sitt första SM-guld med klubben. Där efter har det blivit ytterligare två guld.
Här intervjuas han i efter guldmatchen i Norrköping för några veckor sen:
Till klubbens hemsida säger Sportchef Daniel Andersson följande om högerbackens avsked:
”Under Anton Tinnerholms tid i MFF har klubben haft enorma framgångar och det har han i högsta grad bidragit till. Det är en spelare med vinnarskalle som ger hundra procent i alla lägen och även har en förmåga att höja andra.”
Anton Tinnerholms 3-0 mot Sirius i näst sista omgången hamnar i kategorin "Vilje-mål" – men högerbacken hann förutom målet även med en varning vilket innebär att han är avstängd mot Häcken på söndag.Bild: SIMON HASTEGÅRD
På söndag avslutas allsvenskan. För MFF:s del väntar hemmamötet mot Häcken. Anton Tinnerholm är själv avstängd men kommer att vara på plats för att ta emot guldmedaljen och ta farväl på Swedbank stadion.
Varningen mot Sirius sätter stopp för en sista match i hemmaborgen. I en intervju med Sydsvenskan efter matchen i Uppsala konstaterade en inte helt nöjd Anton Tinnerholm att:
– Mmmm...vidrigt. Det är surt att missa sista matchen. Fruktansvärt.
Och det kanske är sista matchen i MFF-tröjan för den här gången som du missar nu?
– Kanske är det så. Det är tungt, det svider. Det är mest den känslan jag har med mig nu.
Läs också Tinnerholm: ”Hade väldigt, väldigt gärna velat spela sista matchen”
I en avskedshälsning på mff.se skriver Anton Tinnerholm bland annat:
"Under mina 3,5 år här har jag sedan fått uppleva det mesta som går inom svensk fotboll. Men vad jag tar med mig mest från min tid i Malmö är den kärlek jag fått från folket kring laget och dess supportrar. Särskilt den uppskattning jag fick efter Elfsborgsmatchen. Från spelare, ledare, funktionärer till alla former av MFF:are. Något jag alltid kommer bära med mig. Särskilt eftersom det verkade som att alla unnade mig detta.
Vidare vill jag tacka de guldtränare jag fått förmånen att jobba med. Åge Hareide, Allan Kuhn och Magnus Pehrsson. Tack till alla fantastiska spelare för den sammanhållning som är unik, till staben runt laget som ger de bästa förutsättningarna till oss spelare, till all personal på kontoret och sist men absolut inte minst alla MFF:are där ute för all kärlek genom åren.
Vi ses, framåt Malmö!”
Här är höjdpunkterna från MFF:s 6-0-seger mot Elfsborg som Anton Tinnerholm nämner ovan:
Obs! Det kan vara problem med att se klippet i Sydsvenskans app.
Gå till toppen