Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lägenhet på Ramels väg beskjuten – minst tre skott har gått in i bostaden

Ett stort polispådrag larmades till Ramels väg på Rosengård efter en skottlossning på fredagskvällen. Ingen person skadades.

Bild: Patrick Persson
Vid 18.05 larmades polisen till Ramels väg efter larm om en misstänkt skottlossning. På plats kunde polisen konstatera att en lägenhet beskjutits. Polisen uppger att två vuxna personer befann sig i lägenheten, men att ingen blev skadad. Initialt fanns det uppgifter om att personer på moped var synliga i området i samband med skottlossningen, men det är inga uppgifter som polisen kan bekräfta.
Tre skott har gått in genom ett och samma fönster.Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Sent på fredagskvällen var skottlossningens omfattning fortfarande okänd, men minst tre skott har gått genom ett av lägenhetens fönster. En vattenläcka uppstod i lägenheten till följd av skottlossningen.
Polisen spärrade av huset, knackade dörr i området, sökte med vapenhund och genomförde en teknisk undersökning i lägenheten. Ingen person har gripits, och det finns inget signalement på någon gärningsman.
Brottet rubriceras som mordförsök.
– Det är ett direkt livsfarligt våld, och det finns ju grannar också som kan bli träffade, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen