Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Vad tycker du ska hända med Stortorget?

Om Lernacken är det första man ser av Malmö från Bron så kan Stortorget vara det första intrycket turister får av Malmös centrum. En brunn, en kung, ett gatukök och en massa bilar är det som möter dem. En stor plats som i dag mest fungerar som ett gångstråk utan egentlig karaktär. Därför efterlyser vi era idéer för torget som blev snuvat på en ombyggnad för sex år sedan.

Här låg stadsbrunnen en gång. Fontänen från 1964 har skapats av skulptören Stig Blomberg och skänktes till Malmö stad av Agda och Herman Järnhardts stiftelse 1964.Bild: Lars Brundin
Det var meningen att Stortorget skulle börja byggas om 2011, året efter att Citytunneln invigdes. Malmö stad hade avsatt 95 miljoner kronor till ombyggnaden. Pengar som skulle användas till att flytta kungastatyn närmare Lilla torg, att minska bilparkeringen, till ett nytt vattenspel, ett sommarkafé, nya träd och ny ljussättning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Läs alla artiklar om: Fyll Malmös tomrum!
Gå till toppen