Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Andersson: Jobbar man inte tillräckligt hårt får man inte spela”

Fem raka segrar blev inte sex. Men efter vinstsviten med ett skadedrabbat lag pekar Redhawkstränaren Peter Andersson med hela handen inför framtiden. ”Helt ärligt är det väldigt enkelt. Jobbar man inte tillräckligt hårt får man inte spela. Och det spelar ingen roll vad man heter.”

Malmö Redhawks coach Peter Andersson är bestämd när det gäller hårt jobb.Bild: OLA WESTERBERG
Det säger Peter Andersson efter Skellefteås vinst med 4–2 i Västerbotten.
Malmö Redhawks hade fem kvalitetsforwards borta: Andy Miele, Rhett Rakhshani, Erik Forssell, Robin Alvarez och Nichlas Hardt.
Peter Andersson hyllar ersättarna och spelarna som fått större roller under skadeperioden.
– Killarna som krigat på har satt identiteten för laget. Det är så här man måste jobba för att vinna i SHL. Vi har mött lag som på pappret varit bättre, men vi har jobbat hårdare än motståndarna, säger Peter Andersson.
– Det här måste vi ta med oss. Vi kan titta på Skellefteå, ett lag som jobbar oerhört hårt, det har vi letat efter. Nu har vi hittat det. Killarna som har kört de här matcherna har verkligen förstått. Spelarna som varit utanför [på grund av skador] ska hoppa på samma tåg, fortsätter Peter Andersson.
Då kan du peka på det hårda jobbet under segersviten och har en pedagogisk fördel?
– Killarna som varit med på den här resan skulle nog bli oerhört besvikna om vi inte gjorde så, säger Peter Andersson.
Skellefteå snodde åt sig en snabb tvåmålsledning. Redhawks käkade sig in i matchen via mål av Jens Olsson och Max Görtz. Men stod inte distansen ut.
– Jag är inte nöjd med att vi förlorade, men ibland möter man lag som är bra. Vi fortsatte på samma linje. Engagemanget var stort, men Skellefteås förstakedja är Sveriges bästa och gjorde tre mål.
Peter Andersson syftar på Skellefteåformationen med Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller.
– Ibland får man lyfta på hatten åt motståndarna. Men vi förlorade på ett hedervärt sätt, det finns ingen anledning till att vara negativ, sa Peter Andersson.
Nu väntar ett SHL-uppehåll på tio dagar, men Redhawks har Trinec borta på tisdag i CHL.
– Vi får slicka såren ett tag, spela i CHL och träna.
Tisdagen den 14 november är det SHL-omstart mot Linköping hemma.
– Vi fick inga nya skador mot Skellefteå, vilket är glädjande, säger Peter Andersson.
Läs alla artiklar om: SHL 2017-18: Skellefteå–Redhawks
Gå till toppen