Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Badslajm granskas av Kemikalieinspektionen

Även internationella storstjärnor som Justin Timberlake har fått slajm på sig. Arkivbild.Bild: Kevork Djansezian
Statliga Kemikalieinspektionen ska titta närmare på huruvida badslajm för barn kan innehålla skadliga ämnen. Anledningen är uppgifter till SVT :s konsumentprogram "Plus" där ett barn ska ha fått allergiska utslag efter att ha badat i slajm.
Björn Malmström, pressansvarig på Kemikalieinspektionen, säger till SVT att ämnena som förekommer i produkten har rapporterats som allergiframkallande av andra producenter.
– Vi vet dock inte vilka koncentrationer som finns av de olika ämnena i produkterna och detta har betydelse för att vi ska kunna bedöma vilka eventuella hälsofaror som kan finnas. Det har också betydelse att produkterna vid användning ska spädas ut i badkarsvattnet, säger han.
Vd:n för företaget bakom produkten, Paul Jackson på Zimpli kidz, säger följande till SVT:
– Vi har sålt 30 miljoner förpackningar med Slime Baff och Gelli Baff, som innehåller samma färgämnen, i 50 länder under de senaste tio åren. Jag har inte hört talas om ett enda liknande fall där någon har fått en allergisk reaktion av att bada i våra produkter.
Gå till toppen