Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Blandad väderkompott – först milt sedan regn

Efter en typiskt höstregnig oktobermånad bjuder nästa veckas inledning på lite varmare väder än vanligt. Men sedan drar ett regnväder upp igen över Sverige.

Efter en varm inledning drar i mitten av veckan ett nederbördsområde upp över Sverige. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Regnigt, tyckte många om oktober månad. Men nederbördsmässigt var det som normalt i så gott som hela landet, och temperaturen var kanske något över det normala, enligt Lisa Frost, meteorolog vid SMHI.
– Det låg väl ett par grader över det normala främst i Götaland, men för Svealand och upp över Norrland var det ganska normala temperaturer, säger Lisa Frost, meteorolog vid SMHI om oktobervädret.
I Norrland varnas det både för snö och för halka när ett nederbördsområde rör sig uppåt över landet under söndagen. Kommande höstveckan blir det en mer blandad väderkompott.
– Tittar man på inledningen av veckan så är det en högtrycksrygg som växer in och ger ganska stabilt väder i hela landet, mestadels uppehåll men med snöbyar i fjällen, säger Lisa Frost till TT.
Det blir ganska milt på grund av milda sydvästvindar. Men sedan vrider det om mot mer väst- eller nordvästliga vindar, som för med lite kallare luft igen. Framåt mitten av veckan blir det lite ostadigare väder med nya lågtryck.
– Det är egentligen ett ganska höstlikt väder. Nederbördsområdet ser ut att vandra upp över landet från mitten av nästa vecka och framåt.
Temperaturmässigt ser veckan ut att ligga något över det normala i hela landet, förutom i fjällen.
Gå till toppen