Sport

Pantern föll i tidig seriefinal

Det handlade om en tidig seriefinal när Timrå och Pantern möttes i ishockeyns allsvenska. En match som Timrå vann med 3–2 men först efter förlängning.
– En härlig match från båda sidor. Vi fick i alla fall en poäng med oss hem till Skåne på bussen, sa assisterande tränaren Fredrik Hallberg.

Panterns Kim Johansson gör 2-2 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Pantern den 3 November 2017 i Timrå.Bild: PÄR OLERT
Att både Timrå och Pantern har som målsättning att hålla till i toppstriden visade den här matchen tydligt.
– Det var hög kvalitet på spelet. Det behövdes inga extra tändmedel på spelarna. Idag presterade vi tre klart bra perioder.
Timrås vinstmål 2.12 in i förlängningen kom i power play.
– Vi fick utvisningen på halsen för ett felaktigt byte en minut in i förlängningen. Det är klart att en sådan fadäs smakar surt. Men sånt händer när adrenalinet pumpar, sa Fredrik Hallberg.
Då hade Pantern under ordinarie matchtid hämtat upp två underlägen. Martin Janolhs prickade in 1–1 i mitten av andra perioden. I andra periodens sista minut höll sig Kim Johansson framme och sköt 2–2.
– Tredje perioden blev mållös men det saknades inte chanser. Att den blev mållös berodde mest på två starka försvar.
Det var andra gången Timrå och Pantern möttes den här säsongen. Första matchen i Malmö vann Pantern med 1-0.
Timrås Jonathan Dahlen gör 3-2 i förlängningen under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Pantern den 3 November 2017 i Timrå.Bild: PÄR OLERT
Läs alla artiklar om: Hockeyallsvenskan: Timrå-Pantern
Gå till toppen