Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Rögleförlust trots storspel av Pogge

Justin Pogge var enorm. Trots det blev det inga poäng mot Växjö på lördagskvällen heller. Rögle går in i landslagsuppehållet med sex raka förluster.

Justin Pogge fick nytt förtroende i Rögles mål och visade varför han är en riktigt vass keeper.Bild: JONAS LJUNGDAHL
SHL
Växjö 3
Rögle 0
(0–0, 1–0, 2–0)
3–4 slutade det första mötet i back to back-historian mot Växjö.
Noterbart från vad som hände i Ängelholm var att målvakten Justin Pogge blev utbytt och svarade med ett vredesutbrott. Med full kraft slog han av klubban mot sargen.
Emil Kruse kom in och spelade riktigt bra.
Så vem skulle få stå i returmötet i Växjö?
Justin Pogge.
Så skulle han ta revansch på alla i hela världen?
Ja.
Pogge började med en svettig dubbelparad redan efter en minut och så var han inne i matchen. Han spelade mycket förtroendeingivande. När det hela var slut hade han räddat 47 av 50 skott!
Över lag stod Rögle rätt länge upp med pondus klart stöddigare än en tabelljumbos och de bästa chanserna framåt under första tjugo hade Daniel Widing och Ted Brithén.
Widing sköt själv i dålig vinkel när han och Ludvig Rensfeldt kom två mot en medan Brithén fick passning av From och sköt direkt.
Växjös målvakt Viktor Fasth räddade båda gångerna.
Rögle gav sig själva chansen att bryta isen (ursäkta uttrycket) via numerära överlägen. Men i det första hände i princip ingenting.
Inte heller i det andra – förutom att Rögle plötsligt spelade med sex man och drog på sig en egen utvisning. Man tog sig för pannan.
Pogge fortsatte att freda sitt mål.
I slutet åkte Kevin Gagné ut för en tripping som levde över pausen. Precis när backen kom in i andra tryckte Martin Lundberg in ledningsmålet för Växjö.
Bryan Lerg försökte. Mathias From försökte.
Viktor Fasth stod i vägen.
Vi fick se en minut med tvättäkta hawaiihockey med två anfall var och med Pogge som räddade vasst läge för Adam Brodecki.
Vi fick se hur perioden utvecklades till Växjö mot Justin Pogge.
På bästa innebandymanér hade han en quadrupelräddning. Sevärt spel av honom, men inte särskilt kul för Rögle att bli så tillbakatryckt.
Man kom ur den värsta pressen med blotta förskräckelsen och ett nytt fem mot fyra gav andrum. Ett mycket bättre powerplay dessutom, utan att det blev något mål.
Visan höll så när på att upprepa sig igen. Rögle avslutade perioden med Daniel Sylwander i utvisningsbåset och precis när han kom in i början av tredje var Brendan Shinnimin en Poggeskridsko vid stolpen från att öka på Växjöledningen.
Det kändes som en tidsfråga innan Pogge skulle tvingas kapitulera.
Cade Fairchild och Kevin Gagné var inne samtidigt och i offensiv zon kunde de inte hindra att bli ifrånåkta av Liam Reddox i en kontring. 2–0 och klockan stannade på 5.41 i den tredje perioden.
Med 2.26 kvar avgjorde Andrew Calof tillställningen. Han fick en passning mellan Alexander Younan och Craig Schira och lyckades lirka in pucken vid ena stolpen.
Rögle inkasserade en jobbig sjätte raka förlust i serien. Och den långa förlustsviten mot tunga Växjö är nu uppe i elva matcher.
Läs alla artiklar om: SHL 2017/18: Växjö-Rögle 4 november
Gå till toppen