Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Trotsigt fettberg i London gav vika – efter nio veckor

Fettklumpen hade brett ut sig rejält i kloaksystemet vid Westminster i London, byggt 1852.Bild: Frank Augstein
Kampen har varit lång för att nedkämpa den gigantiska fettklump som hittades av renhållningsarbetare i östra Londons kloaksystem. Efter nio veckor av hårt arbete är nu berget – som bildats av en ohelig allians av bland annat olja, fett, blöjor, andra sanitetsprodukter och kondomer – borta, rapporterar Sky News.
Med hjälp av kraftiga högtryckstvättar har den 250 meter långa fettproppen gradvis lösts upp och forslats upp ur kloakerna. Men för att få bort den allra sista, stenhårda delen krävdes skyfflar och rå styrka, berättar renhållningsarbetarna.
– Vårt jobb är färdigt, besten är slutligen besegrad efter en mastodontinsats från vårt gäng, säger Alex Saunders, till Sky News.
I september meddelade Museum of London att man funderar på att ställa ut ett tvärsnitt av klumpen av stelnat fett. Detta då det kan lyfta frågor om hur vi lever i dag, sade museichefen Sharon Ament.
Gå till toppen