Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Kuhn hyllad efter chocken: Livet leker igen

Sparkade guldtränaren Allan Kuhn tvekade inte att tacka ja till firandet på Swedbank stadion. – Jag har ju trots allt ett mästerskap och därför kom jag hit, sa han.

Tillbaka på Swedbank stadion och hyllad för sina insatser för Malmö FF. "Detta är ju en festdag och den vill jag gärna medverka till", sa Allan Kuhn.
Den 49-årige dansken förde Malmö FF till föreningens nittonde SM-guld förra året. Men bara någon vecka efter guldfirandet fick han lämna sitt jobb efter bara en säsong som huvudtränare.
På söndagen var han tillbaka på arenan som representant för SM-guldet 2016 när de tjugo titlarna firades med en mäktig ceremoni efter 1–2-matchen mot BK Häcken i den sista allsvenska omgången.
Kuhn tvekade inte att tacka ja.
– Jag är en sådan person så jag kan inte se varför jag inte skulle göra det, sa han.
– Även om man har förlorat ett jobb här, så ska man vara stor. Det har ju också gått ett år nu, så man har helt andra känslor nu.
Känslorna för ett år sedan var något helt annat.
– Det var inte så roligt senast jag var här. Man hamnar i ett chocktillstånd, man har inte räknat med att få sparken, sa Allan Kuhn.
Det tog tid att komma över det och under tiden har Allan Kuhn inte velat ventilera sina känslor offentligt i media. Vänligt men bestämt har han tackat nej till intervjuer med svenska tidningar.
– Jag tycker inte om sådant, jag vill fortfarande kunna komma hit. Det var Malmös beslut [att sparka honom]. Jag respekterar det och har accepterat det. Sedan kommer energin tillbaks och familjen tar fortfarande hand om mig.
Allting gick väldigt fort när det väl hände. Allan Kuhn lämnade Swedbank stadion omgående.
– Jag hade inte sagt adjö till några av spelarna, så det var fantastiskt roligt att träffa dem. Detta är ju en festdag och den vill jag gärna medverka till. Jag har ju trots allt ett mästerskap och därför kom jag hit.
Allan Kuhn har haft ett sabbatsår med lön från Malmö FF. Den sista utbetalningen är i november. Dansken är sugen på att börja jobba igen.
– Nu ska jag igång igen. Det ger något annat när man inte är fotbollstränare, man har tid med allt annat än att tänka på fotboll. När man har kommit över besvikelsen och chocken, så blir livet fantastiskt igen. Det tar lite tid, men det gör det. Livet leker igen.
Allan Kuhn kunde gotta sig åt en bättre poängskörd i allsvenskan än efterträdaren Magnus Pehrsson. De är goda vänner som jobbade ihop i Ålborg.
– Det var ju inte hans fel att jag fick sparken. Jag har alltid haft en kanonbra relation med Magnus och även med hans familj.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: MFF-Häcken
Gå till toppen