Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HSB-föreningen plundrades – medan ordföranden byggde juicefabrik och lyxvilla i Kosovo

HSB-föreningen i Malmö betalade ut över tvåhundra miljoner kronor för renoveringar. En stor del av pengarna gick till skumraskbolag.
Samtidigt reste bostadsrättsföreningens ordförande till Kosovo, där han ledde bygget av en lyxvilla, sin nya juicefabrik och gjorde karriär som politiker. En person som ordföranden driver projekt med i Kosovo är en ekobrottsling som har fått många av bostadsrättsföreningens miljoner.
Vi har granskat plundringen av en av Sveriges största bostadsrättsföreningar.

Sabit Pacolli (i blå kostym), visar upp olika byggprojekt i Lipjan, Kosovo, för sin avlägsne släkting miljardären Behgjet Pacolli. Sabit Pacolli har själv lett bygget av en snarlik villa åt sina släktingar.Bild: Privat
Den 25 februari 2017 är festlokalen Amiralen i Malmö bokad för ett ovanligt besök. Gästen är Behgjet Pacolli, byggmiljardär och ledande politiker i Kosovo. Behgjet Pacolli är en superkändis bland de Malmöbor som har sina rötter i det lilla landet på Balkan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen