FCR

LB07-talangen till Rosengård: ”Känner en stolthet”

En av Sveriges mest lovande fotbollsspelare byter klubb – inom Malmö. Nellie Lilja lämnar LB07 för spel i FC Rosengård under 2018.
– När en storklubb som Rosengård med höga målsättningar, både i Sverige och utomlands, hör av sig och på ett tydligt sätt visar att man vill satsa på mig som fotbollsspelare, så känner jag en stolthet och glädje, säger Nellie Lilja i ett pressmeddelande från FC Rosengård.

Nellie Lilja lämnar LB07 för FC Rosengård.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Nellie Lilja fyller 19 år i början av 2018 och hennes bästa position är som spelmotor på mittfältet. Hon har varit bofast i flicklandslagen hela vägen upp och spelade senast i U23-landslaget.
– Man blir väldigt motiverad att göra en ny satsning och resa inom fotbollen för att utvecklas vidare och hjälpa Rosengård till nya framgångar. förklarar Nellie Lilja i ett pressmeddelande från FC Rosengård.
– Det är helt okej att hon känner att hon vill gå vidare. Det är lite så vi ser vår roll, att fostra unga spelare som sedan kan ta nästa steg. Vi har bra utbyte med FC Rosengård och har fått spelare från dem också, påpekar LB07:s klubbchef Johan Andersson som samtidigt säger:
– Vi har en bra dialog med övriga spelare vi vill behålla och många duktiga spelare som säger att de väldigt gärna vill komma till oss för den typ av fotboll vi spelar.
Under LB07:s succédebutår i allsvenskan - förnyat kontrakt med stor marginal - spelade Nellie Lilja nitton matcher, varav sexton från start.
Hon debuterade för LB07 i Elitettan redan som 15-åring.
Nellie Lilja har utgående kontrakt med LB07.
På måndagens förmiddag bekräftade FC Rosengård värvningen som Sydsvenskan var först med att avslöja.
– Jag är väldigt glad att vi kan presentera ännu en ung spelare som väljer att komma till oss inför 2018. Nellie är en spelare med bra spelförståelse och bra driv i steget. En spelare som varit tongivande i ungdomslandslagen under lång tid. Jag har stora förväntningar på Nellie och jag hoppas hon kan ta nästa kliv i FCR, säger Therese Sjögran, sportchef i FC Rosengård i ett pressmeddelande.
FC Rosengård befinner sig i något som liknar en föryngringsprocess och måste både bredda och spetsa sin trupp inför nästa år.
Gå till toppen