Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inpå livet

Maria Werner: Tio år av livsöden har berört och engagerat

En fembarnsmamma som ventilerade allt från tårtkalas till depressioner i sin blogg. Unga som flörtade och hade sex via webbkamera. Föräldrar som efter att den åttaåriga dottern dött i cancer valde att dela sorgen och saknaden via en minnessajt.

Det handlade de allra första artiklarna på Inpå livet om i november 2007. Tio år har gått sedan premiären. I långt mer än tusen intervjuer och reportage har människor delat med sig av sina erfarenheter. Såväl de ljusaste som de mörkaste stunderna i livet.
Leif Axelsson, Mette Christiansen, Lin Backlund, Emelie Falk och Hans Andersen – några av tusentals personer som delat med sig av sina erfarenheter för Inpå livet.
Öppenhet på nätet, sorg och sexliv är teman som återkommit gång på gång med nya infallsvinklar som speglat tiden vi lever i. Men reportagen har berört allt möjligt mänskligt. Från vaggan till graven. Från vårt inre till vårt yttre. Från intima relationer till vardagliga situationer.
Ämnen och livshistorier har berört, engagerat – och ibland rört upp känslor rejält. Oavsett reaktion har jag varit glad över att ni hört av er. Det har gjort mitt jobb som redaktör både roligare och lättare. Ni har uppmuntrat, ifrågasatt, tipsat och inte minst själva velat berätta vad ni varit med om.
Många möten har dröjt sig kvar. Livsöden har fått det att knyta sig i magen, ögonen att tåras och hjärtat att värmas.
Många möten har dröjt sig kvar. Livsöden har fått det att knyta sig i magen, ögonen att tåras och hjärtat att värmas.
Mettes ensamma kamp för att rädda dottern från knarket. Hans som oroade sig inför sin ålderdom trots den framgångsrika behandlingen mot hiv. Marianne som fann en väg ut ur den djupa sorgen efter maken genom att skriva.
Margaretas insikt om att hon blivit sol-och-vårad av mannen hon fått kontakt med på nätet. Ilaf som fjorton år gammal och gravid flydde sitt hemland på grund av förbjuden kärlek. Leifs livsglädje trots att han tvingats amputera både händer och fötter.
Josefins dröm om ridlektioner och försök att dölja familjens brist på pengar. Andreas tuffa kamp för att sluta hetsäta och kräkas. Tvillingsystrarna Lin och Emelie som växte upp ovetande om varandra i olika adoptivfamiljer i Skåne, men sedan osannolikt fann varandra via Facebook.
Det finns otaliga fler exempel. Tack alla, för att ni varit med och belyst känsliga frågor och därigenom hjälpt och inspirerat andra.
Kanske har ni ibland undrat hur det gått för personer vi skrivit om? I några reportage återvänder vi till några som varit med under årens lopp och skildrar hur deras liv förändrats.
Följ oss även framöver och fortsätt höra av er!

Så här gick det sedan:

Läs mer: Singelbonden lycklig i nytt förhållande
Läs mer: Dansaren sparar i nya kvarter för att trygga sina barns framtid
Följ Inpå livet även på Facebook och Instagram. Har du tips på ämnen och personer vi bör skriva om är du välkommen att höra av dig via mejl eller på telefon 040-281338.
Läs alla artiklar om: Inpå livet 10 år
Gå till toppen