Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Byggplaner i Lödde Sandskog avbryts

Politikerna i Kävlinge kommunstyrelse vill avbryta detaljplanearbetet som skulle göra det möjligt att bygga två till fyra bostäder i Lödde Sandskog.

Miljö och byggnadsnämnden i Kävlinge har arbetat ett tag med att ta fram en ny detaljplan för en markbit som ligger vid Semestervägen och Sommarlustvägen. I dag är det naturmark som är privatägd. Den föreslagna detaljplanen har redan varit ute på samråd.
I den nya planen föreslogs att det skulle bli möjligt med två till fyra hus eller radhus på den 2 400 kvadratmeter stora tomten. Nu lär planen läggas i malpåse "av politiska omprioriteringar" eftersom Kävlinge kommun har svårt att hinna med alla olika detaljplaner. Längre tid gör det också möjligt att "utöka diskussionerna om områdets framtida utveckling" skriver de.
Liberalerna i Kävlinge yrkade på att planarbetet skulle fortsätta då det" ligger i linje med kommunens mål att förtäta" och "inte strider mot några riksintressen". Kommunstyrelsen föreslår att Miljö- och byggnadsnämnden tills vidare avbryter planarbetet för detaljplanen för området.
Gå till toppen