Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Köpenhamn får ny ciderbar – med världens näst största utbud

Efter trenden med mikrobryggerier och hantverksöl – nu bubblar och jäser det även på ciderscenen. Holm Cider öppnar nytt på Vesterbro – och erbjuder världens näst största utbud av cider.

Cider från skånska Fruktstereo.Bild: Daniele Fherm
När familjeföretaget Holm Cider öppnade butik på Istergade 2016 var de Nordens första ciderbutik. Men ciderns popularitet har exploderat och företaget har växt ur sina gamla lokaler. Den 3 november slog de upp portarna för sin nya butik och bar.
– Vi har tagit över Ølbutikkens lokaler på Istedgade 44, och vi tycker faktiskt att det är väldigt passande att cidervågen får sitt epicentrum precis där Nordens första och största specialölbutik har legat, säger Rasmus Holm till Alt om København.
Med över 100 sorters cider bakom baren har företaget själva bara kunnat hitta en annan bar som har erbjuder ett större ciderutbud: Wassail på Lowe East Side i New York.
Läs också Sveriges bästa cidertillverkare planerar flytta verksamheten till Malmö
Det bubblar även bland de svenska cidermakarna. I somras vann Skånebaserade Fruktstereo SM i hantverkscider. Fruktstero grundades 2016 av Karl Sjöström, sommelier på Grand Hotel i Lund och Mikael Nypelius, utsedd till årets sommelier 2015 och numera sommelier på Malmörestaurangerna Vollmers, Lyran och Västergatan.
Deras Definitely Cider utsågs till Sveriges bästa cider i klassen ”torr till halvtorr”.
Gå till toppen