Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey

Kronwall om Djurgården: "Ingen dialog alls"

Staffan Kronwall har i flera år setts som en drömvärvning till Djurgården – men landslagsbacken har inte hört av sin förra klubb på länge: – Jag hade lite diskussioner med Jocke (sportchef Eriksson) för två år sedan, men förra året hade vi ingen dialog alls, säger 35-åringen.

Staffan Kronwall stänger inga dörrar för en comeback i Djurgården. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Kronwall är tillbaka i landslaget igen sedan han tvingades tacka nej till VM i våras på grund av skada. Han gör sin sjätte säsong i ryska Lokomotiv Jaroslavl och har varit het i höst.
Den spelskicklige svensken ligger trea i backarnas poängliga i KHL med 20 poäng, fem mål och 15 assist, på 30 matcher.
Lagkaptenen från Tre Kronors VM-guldlag 2013 förlängde sitt kontrakt i våras med ett år. Många av Djurgårdens supportrar har i flera år hoppats att Kronwall ska vända hemåt, men nu avslöjar han att Djurgården inte fanns med i bilden då klubben inte hörde av sig.
– Jag har absolut inte stängt några dörrar för Djurgården, men sedan kommer inte jag att ta upp telefonen och ringa. Man vill ju känna sig önskvärd och ha en bra dialog. Jag har kommit upp i den åldern att man tar en säsong i taget och nästa har jag inte börjat fundera över ännu. Det brukar jag göra någon gång efter nyår tillsammans med familjen, säger Kronwall som senast spelade i Djurgården säsongen 2010–11.
Han hoppas att han har flera säsonger kvar på toppnivå.
– Jag hoppas det, men åker man på en allvarlig skada så vet man aldrig. Men kroppen känns bra och drivet och kärleken till sporten har jag kvar.
Gå till toppen