Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skottlossning mot lägenhet på Rosengård – skottskador hittade på hus

Flera skott har avlossats mot ett flerfamiljshus på von Rosens väg. Kulhål har hittats i väggen på en balkong. Larmet om skottlossningen kom klockan 21.01. Både boende och en polispatrull i området hörde då flera smällar.

Bild: Patrick Persson
– Det är en konstaterad skottlossning. När vi kom dit kunde vi konstatera att där fanns flera skotthål på fasaden, säger Fredrik Bratt, informatör på polisens ledningscentral.
Polisen undersökte under kvällen kulhål i väggen vid en balkong.
Ingen person träffades av kulorna. Enligt polisen fanns det personer på plats i den lägenhet som besköts. De personerna har fått följa med polisen för att förhöras som brottsoffer.
Personer som ringt polisen berättade att de har sett en moped som körde iväg från platsen i samband med skottlossningen.
– Det finns uppgifter om att en eller två personer har lämnat på moped, säger Fredrik Bratt.
Polisen spärrade av hela den gård där skottlossningen misstänks ha ägt rum. Ett mindre antal personer rörde sig vid gården, många av de ville ta sig in i sina lägenheter men hindrades av avspärrningarna.
Bild: Patrick Persson
– Jag ska upp till jobbet imorgon, ropade en kille till en polisman.
En kvinna som stod vid avspärrningsbanden ville ta sig in till sina barn.
En person som bor i närheten säger att han hörde två höga ljud.
– Jag trodde det var en smällare först, säger mannen, som tycker att det känns otryggt att skottlossningen skett.
Kriminaltekniker och vapenhund åkte till platsen för att söka efter fler spår efter skjutning.
Utomhus hittades tomhylsor.
– Hur många vill jag inte bekräfta, men det är fynd av hylsor som är tagna i beslag, säger Fredrik Bratt.
Finns det någon hotbild mot de som bor i lägenheten?
– Det kan vi inte säga ännu. Det ingår i utredningen att reda ut om det finns någon hotbild mot dem, säger Fredrik Bratt.
Polisen rubricerar skottlossningen som grovt olaga hot, framkallande av fara för annan och grovt vapenbrott.
Varför rubriceras det inte som mordförsök i det här fallet?
– I nuläget har man inte gjort den bedömningen att man når upp till mordförsök, och det är den bedömningen som inre befäl har gjort. Det har lite att göra med var man misstänker att skytten stått och så vidare, jag vill inte gå in i detalj på det, säger Fredrik Bratt.
Senare under natten meddelade polisen att avspärrningarna hävts och att det vid femtiden fortfarande inte fanns någon gripen misstänkt för skjutningen.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen