Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Finsk stjärna i Fair Play: ”Jag ska göra en riktig OS-satsning”

En finsk stjärna med OS-ambitioner ska ge Fair Play en rivstart när elitserien i tennis drar igång.

Emma Laine ska hjälpa Fair Play till ett nytt SM-guld.
31-åriga Emma Laine är i Malmö för att hjälpa Fair Play mot ett nytt SM-guld.
– Det är fjärde året som jag är med och jag tror det blir spel i tre omgångar, säger Emma Laine.
Så är det med elitserien i tennis för herrar och damer. Första omgången av sju startar i november och lagfinalerna spelas i början av december.
De stora turneringarna ligger inte under den här tidsperioden men det är spel nästan överallt i världen för de som vill upp. Förra årets ankare Cornelia Lister är i Franska Limoges och spelar WTA och Karen Barritza befinner sig i engelska Shrewsbury.
Blir de utslagna ilar de till Malmö med snabbaste flyg för onsdagens premiär mot Salk. Samma sak gäller om de skulle bli tillgängliga för spel på söndag borta mot Helsingborg.
– Så är den internationella tennisen. November är en bra period för seriespel, många andra länder gör samma sak som vi, men jag har varit tävlingsspelare i fjorton år och man åker runt hela tiden och jagar segrar och poäng.
Emma Laine, född i Karlstad där pappa Erikki Laine spelade ishockey för Färjestad på 1980-talet, har elva singeltitlar och 41 dubbeltitlar på tourerna och fungerar även som finsk kapten i FedCup.
Ambitionen är fortfarande hög. Hon vill ta ny fart och siktar på OS i Tokyo i mixed 2020.
– Det är meningen att jag och Henri Kontinen ska göra en riktig OS-satsning. I somras vann han Australian Open i par med John Peers och är trea i världen på dubbelrankingen. Han speladefinal i Wimbledon i mixed förra året. Vi har båda Helsingfors som bas, säger Emma Laine.
– I nästa vecka ska jag spela en turnering hemma i Helsingfors. Då blir det dubbel med Karen Barritza. Jag har även pratat en del med Cornelia Lister så det kan bli en dubbelsatsning med henne också. Hon är på väg upp på rankingarna. Det finns många starka spelare i Malmö.
Gå till toppen