Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FC Rosengård

Nattsvart för utspelat Rosengård i London

Rosengård har ett tungt utgångsläge efter 0–3-förlusten mot Chelsea. – Vi visste att det var ett bra lag vi mötte, men detta var inte resultatet vi ville resa här ifrån med, sa en deppig Malin Levenstad, tränare i Rosengård.

Francesca Kirby kunde trycka in ledningsmålet i den första halvleken inför ögonen på Glodis Perla Viggosdottir och Anita Asante.Bild: PETER CZIBORRA
FC Rosengård hade det sällsynt kämpigt i den första halvleken på Kingsmeadow i sydvästra London. Det var stundtals spel mot ett mål där FC Rosengård bara var inriktade på att freda sitt eget mål.
– Där var vi tvåa på allting som hände och de var lite vassare i allting, tyckte Malin Levenstad som redan från start såg bekymrad ut vid sidlinjen.
Chelsea var i motsats till sina motståndare rörligt, företagsam och skapade chans på chans från start. Rosengård lyckades knappt ens etablera ett organiserat anfallsspel och lämnade knappt egen planhalva.
– Chelsea gjorde det riktigt bra och vi fick se att det är ett fantastiskt bra lag med många individuellt skickliga spelare, sa Malin Levenstad.
När Rosengård väl gav sig ut på offensiv utflykt var Chelsea blixtsnabba i sina omställningar.
Det var också efter en sådan som 1–0 kom.
Hanna Folkesson tappade bollen på mittplan och Francesca Kirby satte fart. Hon vände bort Ali Riley och Glodis Perla Viggosdottir i straffområdet innan hon placerade in bollen bakom Zecira Musovic, som innan dess gjort fem riktigt svettiga räddningar.
Målet var synnerligen välförtjänt för Chelsea som då, efter 33 minuters spel, redan hade fått ihop femton avslut.
Efter pausvilan flyttade Rosengård fram sina positioner och under halvlekens sju första minuter skapade man mer chanser framåt än vad man lyckades med under hela första halvlek.
Men precis när Rosengård började få förhoppningar om en kvittering rullades laget upp ordentligt av Chelsea som genom förre Rosengårdsspelaren Ramona Bachmann kunde sätta 2–0 i den 66:a minuten. Sju minuter senare kom också 3–0 efter en hel del kalabalik i eget straffområde.
– Det är klart att 0–3 är ett tufft läge, men vi har inte på långa vägar gett upp. Vi får sätta oss och titta på en ny matchplan, men det är inte något som vi kan göra konstruktivt nu med de känslorna som finns i en nu, sa Malin Levenstad som dock inte tyckte att hon överraskades av det motstånd som bjöds i London.
– Egentligen inte, men visst gick det undan när de satte igång. Det vi kunde konstatera var att det gjorde det vi förväntade oss, men väldigt, väldigt bra.
Storförlusten gjorde inte bara kvällen nattsvart för Rosengård utan såg också till så att returen i Malmö om en vecka ser ut som ett omöjligt uppdrag.
– Nu är det bara en besvikelse och det känns tungt, men det går att vända på. Vi får börja blicka framåt när känslorna börjat lägga sig. Vi får göra om och göra rätt, sa Malin Levenstad som har en allsvensk avslutning mot Hammarby på söndag som genrep till returen i Champions League på onsdag.
Läs alla artiklar om: FC Rosengård i Champions League
Gå till toppen