Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Henrik Häägg: Nya Super Mario är ren eufori

Super Mario Odyssey.Bild: Nintendo

Super Mario Odyssey

Genre: Plattform. Format: Nintendo Switch. Åldersgräns: 7 år. Utvecklare: Nintendo.

I över 30 år har Bowser försökt få prinsessan Peach att tycka om honom. Flera misslyckanden till trots, så har han inte riktigt gett upp än. Denna gång är det dags för ett påtvingat bröllop med den stackars prinsessan, och det är upp till vår folkkäre Super Mario och hans nyfunna hattkompis Cappy att sätta stopp de lömska planerna.
I jakten på Bowser och hans kompanjoner ska man på varje nivå hitta ett bestämt antal månar till ens flygande farkost, som använder dessa som bränsle för att sig till nästa. Vill man låsa upp extrabanor, samt köpa på sig lite lustiga kläder, så finns det sedan ännu mer månar samt speciella mynt att samla på sig.
Min tid med Super Mario Odyssey kan förklaras bäst med ordet eufori. Spelet är exakt så bra som man kan förvänta sig och jag älskar varje steg jag tar med den mustaschprydda rörmokaren. Banorna är alla fantastiska på sina egna vis, och är uppbyggda som stora sandlådor, där det inte verkar finnas någon slut på saker att upptäcka.
Spela även: Super Mario Galaxy.
Gå till toppen