Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Affärerna blomstrar under vintervilan på växthotellet

Det är hotellet där affärerna blomstrar på vintern. Där baren har en stående beställning på vatten och växtnäring. Där vissa gäster har rötter från Spanien – och andra slår rot för gott. Lilla Toscana växthotell i Arrie öppnar upp för fjärde säsongen.

"Ett tag arbetade vi 80 timmar i veckan. Det gäller att ha ett klart mål, engagera sig i det man gör och våga chansa. Vi startade ett växthotell, och hoppades att det skulle fungera. Men det finns inga garantier." I takt med att växthotellet och odlingarna expanderar har både Zacharias Williamsson och Anette Trönnberg Lundin fått dra ner på sina dagjobb. Hon frilansar som grafiker, han arbetar deltid för Tågerups Trädgårdar vid Sunnanå.Bild: Micaela Landelius
Ute är det kall och klar novembereftermiddag på den skånska slätten, men att ta klivet över tröskeln till Lilla Toscana Växthotell är som att ta steget in i en halvtropisk värld. Här samsas apelsinträd med chokladblommor och i luften blandas dofterna av söta blommor med jordig mylla.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen