Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Christer Björkman bjuder på tre dagars artistkavalkad i Malmö

Den här helgen bjuder schlagerkungen Christer Björkman och Malmö Live på en artistkavalkad som inte går av för hackor. Totalt står ett 30-tal artister på scen, uppbackade av Malmö symfoniorkester, Festivalorkestern och Malmö Live vokalensemble.

Konceptet ”I huvudet på Christer Björkman” pågår 10, 11 och 12 november och bland artisterna finns Sarah Dawn Finer, som arbetat med Christer Björkman i 20 år:
– Detta är som ”Så mycket bättre live” kan man säga, men samtidigt helt annorlunda eftersom det är med en symfoniorkester, säger Sarah Dawn Finer.
Sarah Dawn Finer har arbetat med Christer Björkman sedan 1997. På Malmö Live sjunger hon bland annat en egen låt som betyder mycket för värden själv, Christer Björkman.Bild: Lars Brundin
Läs mer: Christer Björkman bjuder Malmö på artistkavalkad, vinföredrag och schlagerkaraoke
Christer Björkman själv ska för första gången uppträda med sin man, musikalartisten Martin Kagemark. Tillsammans ska de framföra en av Ted Gärdestads låtar.
– Martin är en fantastisk sångare, mycket bättre än jag. Jag har gjort en mix av olika sorters röster, för att kunna täcka in så många genrer som möjligt. Lite som Melodifestivalen, men mitt liv i stället, säger Christer Björkman.
Enligt honom började allt med Lill Lindfors. Hon var den första artist han valde.
– Detta är lite som ett Sommar-program. Man berättar lite om sig själv och så presenterar man musik som varit betydelsefull. Det är ett jättefint koncept, det skulle jag gärna göra, säger Lill Lindfors.
Love Antell ser Christer Björkman som en person som "personifierat Melodifestivalen”.Bild: Lars Brundin
Christer Björkman bjuder på tre dagars schlagerparty i Malmö. Medverkar gör bland andra Martin Kagemark, Love Antell, Maia Hirasawa, Lill Lindfors, Christer Björkman själv, Sarah Dawn Finer, dirigenten Marit Strindlund, manusförfattaren Edward af Sillén och Malmö Lives programchef Karin Karlsson.Bild: Lars Brundin
Bland artisterna finns också Naomi Wiehe, Charlotte Perelli, Oscar Zia, Björn Ranelid, Shirley Clamp, Maia Hirasawa och Love Antell. Den sistnämnde fick en liten rysning på torsdagens presskonferens:
– Det är ju Lill Lindfors som skrivit ”Musik ska byggas utav glädje”, det tycker jag är stort! En dag ska jag sitta i en gungstol och minnas att den låten sjöng jag med Lill Lindfors på Malmö konserthus, säger Love Antell.
Gå till toppen