Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Aktuella frågor

Debattinlägg: "Faran är att det viktigaste hamnar i skymundan; hur illegal pengatvätt och olaglig skatteflykt kan minskas."

Att den omfattande skatteflykt som Paradisdokumenten visar har kunnat existera är till stor del en effekt av en ovilja hos skattemyndigheter runt om i världen att samarbeta för att få bukt med problemen. Det skriver Fredrick Federley (C), Europaparlamentariker.

På Malta kan rika utlänningar lagligt bilda bolag med väldigt låg skatt - en lucka som omkring 2000 förmögna svenskar utnyttjar. Paradisdokumenten visar att en av dem är ordföranden för Svenskt Näringsliv, Leif Östling.Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
De läckta Paradise papers som visar hur toppolitiker, världsartister, näringslivstoppar och privatpersoner undviker att betala skatt, har den senaste veckan spridits över världen. I den svenska debatt som följt på avslöjandena har fokus främst legat på skattemoral. Men betydligt viktigare är att den lagstiftning som redan finns i EU följs av alla unionens länder.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Läs alla artiklar om: Paradisläckan
Gå till toppen