Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kol & Cocktails utsedd till årets Malmörestaurang

Grillrestaurangen Kol & Cocktails på Kalendegatan kammar hem titeln Årets restaurang i Malmö – det stod klar på Malmö citysamverkans gala under torsdagskvällen. Eida blir Årets kafé och både piercingstudion Ornament och optikern Brillor å sånt hyllas som Årets butik.

En av ägarna Michael Fogelqvist inför öppningen av Kol & Cocktails i Malmö.Bild: Lars Brundin
Kol & Cocktails öppnade i Bukowskis gamla lokaler på Kalendegatan i mars i år – efter att ägarna drivit en framgångsrik systerrestaurang i Helsingborg under två års tid. Nu hyllas den nya restaurangen av Malmö citysamverkan för sitt tydliga koncept och sin inspirerande cocktailmeny.
”Köket, baren, servicen, musiken – allt detta vävs samman till en härlig upplevelse i tjusigt inredda lokaler med en Malmö-twist”, skriver juryn i sin motivering.
2006 började Malmö citysamverkan dela ut priset Årets butik och fem år senare började de även utse Årets restaurang och Årets café.
Läs också Premiärdags för den stora krogsatsningen – ikväll öppnar Malmös nya grillrestaurang
Vinnarna tas fram genom att Malmöborna själva får rösta fram tre nominerade i varje kategori – med kravet att de nominerade är en del av Malmö citysamverkan. Värt att notera är att få av de Malmörestauranger som rankas högst av White Guide och Guide Michelin är med i Malmö citysamverkan. Efter att Malmöborna sagt sitt utser en jury vinnarna.
– Vi vill lyfta individerna som dagligen arbetar med cityutvecklingen både vad gäller ledarskap och service. Därför är vi extra stolta över att dela ut dessa utmärkelser, säger Pia Sandin, vd för Malmö Citysamverkan, i ett pressmeddelande.
Kol & Cocktails vann över de andra nominerade i kategorin: In the Pink och Eatery Social Malmö. I cafékategorin var Eida, Lotta Love Superfoodbar och Bagericaféet de tre finalisterna.
Alla årets vinnare efter prisutdelningen.Bild: Ali Jehad
Under torsdagens gala stod det klart att salladsbaren Eida, som slog upp portarna på Engelbrektsgatan i våras, kammar hem priset Årets kafé i Malmö 2017.
”Detta kafé har ett personligt koncept med en säsongsinspirerad meny. De satsar på lokala råvaror och nyttigt fokus - maten är kärleksfullt lagad och det märks från den första tuggan”, skriver juryn i sin motivering.
Läs också Ny salladsbar öppnar nära Lilla Torg
I butiksklassen står två butiker som vinnare. Optikern Brillor å sånt kammar hem den renodlade titeln Årets butik medan piercingstudion Ornament Bodypiercing & Jewelry står som vinnare i den nya kategorin Årets butik med inriktning service och tjänster. Den nya kategorin har väckt engagemang hos Malmöborna.
– Folkets engagemang kring den här typer av verksamheter har varit så stort, vi har fått in fler röster än någonsin. City förändras ständigt och nya typer av verksamheter flyttar in längs våra gator. Allt från tatueringsborttagning till teambuilding och tandläkare i gatuplan har tillkommit de senaste åren, säger Pia Sandin i ett pressmeddelande.
Under galan utsågs även Jimmy Jensen på Malmstens Fisk & Kök till Årets servicestjärna och Johanna Neckmar på Blomsterpigan blev Årets ledstjärna.
Gå till toppen