Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Resor

Nu ska det bli betydligt billigare att åka till Bornholm – priserna halveras

Nytt rederi – nya priser. Det brukar betyda höjningar, men i fallet Bornholm blir det betydligt billigare att åka redan nästa år.

Hamnen i Rønne.Bild: Jenny Leyman
Från och med september nästa år tar Molslinjen över trafiken till Bornholm, dels från danska Køge på Själland, dels från Ystad. De närmaste tio åren därefter är det i Molslinjens regi trafiken drivs, under namnet Bornholmslinjen.
Och rederiet har lovat att det blir billigare, rapporterar Berlingske. För den som vill besöka ön men inte tvunget måste åka under högsäsong – sommaren – kan resans pris pressas ganska hårt. Rederiet lovar att 75 procent av biljetterna de tre sista månaderna nästa år kommer att säljas för 99 eller 199 danska kronor för en personbil med fem personer, enkel resa.
Med nuvarande priser skulle motsvarande resa i år kosta över 1500 kronor tur och retur.
Rederiet har också – förutom den billiga höstkampanjen – lovat att priserna generellt ska bli i snitt 50 procent lägre. Den genomsnittliga biljetten för en bilfemma ska kosta 360 danska kronor, enligt det anbud rederiet vann trafikupphandlingen med, rapporterar Politiken. Nuvarande operatör, Færgen, hade lagt ett bud där priserna ”bara” sänks med 44 procent.
– Vi driver ett mycket effektivt rederi, med fokus på omkostnaderna. Vi har bra färjor, som är både effektiva och ekonomiska, och som går att segla med mindre besättning, säger Molslinjens Jesper Skovgaard, kommerciell direktør (ungefär: marknadschef), till Politiken.
Dock väntas högsäsongsbiljetterna ligga kvar på den högre nivån. Rederiet har hämtat inspiration från lågprisflyget – som ju säljer de mindre attraktiva avgångarna billigare.
Den fullständiga prislistan offentliggörs först i maj nästa år.
Gå till toppen