Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös DC-hjälte gör comeback

Davis Cup-spelaren Isak Arvidsson är på allvar tillbaka på tävlingsbanan efter sin time out i somras.

Isak Arvidsson gör comeback.Bild: PETTER ARVIDSON
Till helgen startar elitserien i tennis för herrar. För elva månader sedan avgjorde han och spelade hem SM-guldet åt Fair Play hemma i Malmö.
– Jag hoppas att vi har en bra chans i år också, säger Isak Arvidsson.
Då var han het. I februari avgjorde han i Davis Cup mot Tunisien. Han åkte runt i tennisvärlden och försökte via utmanarturneringar att slå sig in på ATP-touren – utan att riktigt lyckas.
Det blev istället prestationsångest och oro för ekonomin som hämmade spelet. I augusti fick det vara nog för ett tag.
– Jag har inte hållit upp med att träna på något vis, men jag vill att det ska bli roligt igen, säger han.
Och roligt har han med Fair Play-gänget. Tillsammans med Pablo Figueroa, Filio Bergevi och Dragos Maradas utgör han stommen i Fair Plays guldjagande lag som coachas av akademiansvarige Robin Borg.
Malmöklubben har varit i SM-final i inomhusspelet de senaste nio säsongerna. Vid sex av tillfällena har Fair Play erövrat SM-pokalen.
Nu väntar fyra intensiva veckor som förhoppningsvis ska avslutas med finalspel i Malmö igen söndag 10 december.
– Solna är väl klubben att slå, men GLTK som vi mötte i fjor i finalen har ett bra lag, även om vi nu har Dragos Madaras med oss i Fair Play, säger Isak Arvidsson.
För Isak Arvidsson är det att komma ut på turné lite grann igen.
– Det var meningen att jag skulle spelat något på Vintertouren som förberedelse för elitserien, men det blev inte så. Men jag känner mig förberedd, säger han.
Efter de intensiva veckorna ska han ta beslut om hur fortsättningen ska se ut 2018 när det gäller tävlingsspel.
– De här veckorna är något som alla ser fram emot som är hemma i Sverige. Jag behövde ta det lugnt ett tag. Vi får se hur allt känns när det nya året drar igång.
Gå till toppen