Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Noma presenterar nytt öppningsdatum – och kraftig studentrabatt

Studenter kommer att få äta för halva priset när den världsberömda restaurangen Noma öppnar i nya lokaler. Öppningsdatumet har skjutits upp flera gånger – men nu står det klart att Noma slår upp portarna på Refshaleøen i februari.

Så här ska Nomas nya lokaler på Refshalevej 96 se ut.Bild: Noma
Egentligen skulle det nya Noma på Refshalevej 96 ha stått klart i slutet av 2017. Men ombyggnaden av den nya lokalen har stött på problem – bland annat hittades ett arkeologiskt fynd på platsen och ombyggnaden försenades.
Läs också Så ska nya Noma se ut
Nu står det klart att restaurangen istället öppnar i februari 2018. Redan den 16 november öppnar Noma för vårens bokningar och det är då möjligt att boka bord mellan den 15 februari och 29 april nästa år.
I samband med nyöppningen kommer menypriset på restaurangen att öka från 2 000 danska kronor till 2 250 danska kronor, exklusive dryck. Men Noma satsar dessutom på att locka studenter till restaurangen.
Bild: Google Maps
Den nya restaurangen har 40 platser – och varje kväll kommer 4 av dem att reserveras för studenter. Studenterna får chansen att äta Nomas meny för 1 000 danska kronor, inklusive vin. Studenterna kommer att väljas ut slumpmässigt utifrån en väntelista – och att visa upp giltigt student-id är ett krav.
Läs också Noma öppnar ölrestaurang i sin tidigare lokal
På det nya Noma kommer året att delas in i tre säsonger – och menyn styras utifrån dem. Menyn vid nyöppningen faller under skaldjurssäsongen och varje rätt kommer därmed att innehålla minst ett element från havet.
Läs också Arkeologiskt fynd försenar Nomas krogöppning
Vegetarianer och veganer uppmanas att besöka Noma under grönsakssäsongen som sträcker sig från tidig sommar till tidig höst. Då står grönsaker i fokus och Noma kommer att utnyttja sina egna odlingar.
Från tidig höst fram till januari är det vilt- och skogssäsong på Noma. Då ligger fokus på kött, svamp, bär, nötter och höstens skörd.
Gå till toppen