Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

16-årig Lugidebutant: ”Talang med stort spelsinne”

Lugi inledde sin tuffa vecka med att onödigt tappa poäng mot Hammarby i Handbollsligan. Oavgjort 28-28 efter sekunddramatik på slutet.

Lucas Pellas var nära att bli segerskytt för Lugi.
HANDBOLL
Handbollsligan
Lugi-Hammarby 28-28 (16-14)
– Vi tar inte uppgiften på rätt sätt och får inte stopp på Hammarby, konstaterade Lugitränaren Tomas Axnér lite uppgivet.
Två ligamatcher och en Europamatch på sex dagar är en tuff uppgift. På onsdag väntar Aranäs och på söndag schweiziska Winterthur i EHF-cupen.
Det krävde att Axnér gick runt mycket i laget. Därför valde han att släppa fram en Lugidebutant i Casper Käll – fyller 17 år om knappt två veckor – och hemmahörande i U17-landslaget. Tidigare har Casper Käll bara suttit på bänken i derbyt mot HK Malmö.
– En talang med stort spelsinne, men det var inte lätt för honom, sa Axnér.
Pappa Pelle Käll är känd spelare och tränare och numera engagerad Lugiledare på ungdomssidan.
– Han missade den här matchen beroende jobb. Annars är han min tränare i juniorlaget, sa Casper Käll som inte var så nöjd med sina första minuter i Handbollsligan.
– Nej, det gick inte så bra. Vi blev för stillastående, tyckte han.
Hampus Jildenbäck virvlade igång Lugi än en gång.
Han gjorde de tre första hemmamål, hade sju av de nio första avsluten när han gjorde 6-4 efter tio minuters spel.
Sedan lärde sig Hammarbymålvakten Anton Hellberg som missade chans på chans. Sitt femte mål satte Jildenbäck fyra sekunder före halvtidsvilan när han gjorde 16-14.
Axnér fortsatte att byta runt flitigt i manskapet och Hammarby smög närmare i målprotokollet.
Hammarby kvitterade till 21-21 i mitten av andra halvlek. Då tog Josip Cavar ett friläge från Johan Nilsson och anfallet efter satte Alfred Jönsson 22-21. Än en gång drog Alfred Jönsson ett tungt lass i Lugi med sju mål.
Men det var Lucas Pellas som var på väg att bli Lugihjälte mot sina gamla klubbkamrater med sitt straffmål som betydde 28-27 med 22 sekunder kvar att spela.
Med fyra sekunder kvar kvitterade dock Patrik Fahlgren.
– Jag trodde väl själv att straffmålet skulle innebära seger. Men Hammarby fick matchen dit de ville, det blev flaxig handboll med många kontringar. Det passar Hammarby, sa Lucas Pellas.
Nu är det mindre än 48 timmar att ladda om för match i Idrottshallen. Både onsdagsmatchen och EHF-kampen spelas i gamla Idrottshallen.
– Det blir något nytt för mig. Jag har aldrig spelat där men hört mycket om hallen. Det är perfekt att matcherna kommer tätt så vi kan få lite revansch för det här, sa Pellas.
Läs alla artiklar om: Handbollsligan: Lugi-Hammarby
Gå till toppen